Bugun...



Av. Ersin Uslu yazdı: Devletin Temeli Adalet Adaletin Temeli Savunmadır

Ülkemizde her yıl 5 Nisan Avukatlar Günü olarak kutlanılmaktadır. Avukatlar yargının üç kurucu unsurunun en önemli sacayağı olan ‘’bağımsız savunmayı’’ temsil ederek Adaletin sağlanmasına önemli katkıda bulunmaktadırlar.

facebook-paylas
Güncelleme: 06-04-2021 11:39:00 Tarih: 05-04-2021 06:09

Av. Ersin Uslu yazdı: Devletin Temeli Adalet Adaletin Temeli Savunmadır

Fransiz Avukat Molierac'ın ''Görevimizi yaparken kimseye, ne müvekkile, ne hâkime ne de iktidara tabiyiz. Bizim aşağımızdaki kişilerin varlığı iddiasında değiliz fakat hiçbir hiyerarşik üstde tanımıyoruz. En kıdemsizin en kıdemliden veya isim yapmış olandan farkı yoktur. Avukatlar esir kullanmadılar fakat efendileri de olmadı '' sözleri Avukatların  kılavuzu olmuştur.

Bilindiği üzere Adalet, davranışlarda ve kararlarda hukuka  uygunluk, doğruluk, eşitlik, adil olma gibi anlamları taşıyan önemli  bir kavramdır.

 

Avukatların  vatandaşların Adalete olan güveninin korunmasında  ve Hukukun uygulanarak adaletin sağlanmasında önemli bir göreve sahip oldukları yadsınamaz bir gerçektir.

 

 

GÖREVİ BAŞINDA ŞİDDET GÖREN VE KATLEDİLEN MESLEKTAŞLARIMIZ VAR

 

 

Öte yandan avukatların adalet   mücadeleleri esnasında baskı ve şiddete maruz kalmaları,  saldırıya uğramaları  hatta katledilmeleri görevlerinin  ne kadar zor ve meşakkatli olduğunu göstermektedir. 

 

Montesquieu “Bir kişiye yapılan bir haksızlığı, bütün bir topluma yöneltilmiş bir tehdit olarak tanımlamıştır.  İşte bu haksızlığı hukukun uygulanmasını sağlayarak önlemeye çalışacak olan Avukattır.

 

SAVUNMANIN GÜÇLENMESİ ADALETE GÜVENİ ARTTIRIR

 

Devletin temeli Adalet, Adaletin temeli ise savunmadır. Savunmanın güçlenmesi adalete güveni artıran temel unsurlardan biridir.

 

Bu bağlamda kutsal savunma görevi yapan Avukat meslektaşlarımın daha iyi koşullarda görev yapmaları milletimizin  ortak beklentisi olmalıdır.

 

Bu duygularla tüm meslektaşlarımın  5 Nisan Avukatlar gününü en içten  duygularımla kutluyorum. 

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI