Bugun...



Ata’dan Ana’ya koştular Bodrum’a 4 kupa kazandırdılar

Karşıyaka Belediyesi tarafından Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen ‘Ata’dan Ana’ya Saygı Koşusu’ 28. kez gerçekleştirildi. 1700 kişinin mücadele ettiği yarışmada Bodrumlu sporcular 4 kupa kazandı.

facebook-paylas
Tarih: 15-11-2022 12:37

Ata’dan Ana’ya koştular Bodrum’a 4 kupa kazandırdılar

Karşıyaka Belediyesi tarafından bir gelenek olarak devam ettirilen ‘Ata’dan Ana’ya Saygı Koşusu’ 28. kez gerçekleştirildi. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen ve çok kısa sürede rekor başvuru alan geleneksel koşuya 1700 Atatürk sevdalısı katıldı. Çip sistemi ile yapılan koşu, katılımcıların büyük beğenisini topladı. Ata’dan Ana’ya Saygı Koşusu, Atatürk, Annesi ve Kadın Hakları Anıtı’ndan başladı. Koşunun startını Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Belediye Başkan Yardımcıları Berkhan Alptekin ve Ahmet Diker ile birlikte eski Milli Atlet Semra Aksu verdi. Aralarında farklı kentlerden gelenlerin de bulunduğu, 7’den 70’e 1700 kişinin katıldığı koşu renkli görüntülere sahne oldu.

 

4 KİLOMETRELİK GÜZERGAH
Atatürk, Annesi ve Kadın Hakları Anıtı’ndan başlayarak sahil, Girne Caddesi güzergahından devam eden toplam 4 kilometrelik koşu, Zübeyde Hanım Anıt Mezarı’nda son buldu. Koşuda kullanılan göğüs numaralarını okuyan sistem sayesinde kestirme yolların kullanılmasının önüne geçildi. Zübeyde Hanım Anıt Mezarı’nda dereceye giren katılımcılar için ödül töreni düzenlendi. Tüm katılımcılara madalya, dereceye girenlere ise kupa takdim edildi.

 

 

BODRUM’A 4 KUPA KAZANDIRDILAR

Yarışmalara Bodrum’dan katılan Yalıkavak Halil Adnan İper lisesi son sınıf öğrencileri 17 yaşındaki Mihraç Ayan kategori 1., genel klasman 3.su olurken aynı okuldan 17 yaşındaki İlayda İnce kategori 3. Sü oldu. Yarışmaların 55 yaş grubunda 57 yaşındaki 100, 200 ve 400 metrelerde Türkiye ve Balkan rekorları bulunan 57 yaşındaki Fatma Anter 1., olurken 70 yaş grubunda mücadele eden 84 yaşındaki Fehime Özkan 3. Lüğü elde etti.

 

 

 

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SPOR Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI