Bugun...



Aşık Veysel 127 yaşında

Halk ozanı Aşık Veysel, doğumunun 127. yılında bağlama sanatçısı Cengiz Özkan'ın seslendirdiği Aşık Veysel türküleriyle anıldı.

facebook-paylas
Tarih: 25-10-2021 15:16

Aşık Veysel 127 yaşında

Aşık Veysel 127. yaşında Çankaya’da türküleriyle anıldı. Esat Özgürlük Meydanı’nda gerçekleşen Cengiz Özkan konserinde Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen de Aşık Veysel dostlarını yalnız bırakmadı.

 

Sivas Şarkışlalı büyük ozan Aşık Veysel'i hemşehrisi Divriğili Cengiz Özkan türkülerle yad ederken parça aralarında Aşık Veysel’in hayatından kısa hikayeleri de paylaştı.

 

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, konser sonunda Cengiz Özkan’a çiçek takdim etikten sonra şunalrı söyledi:


* 7 yıl önce şunun sözünü vermiştim, sizlere demiştim ki Çankaya Belediyesi halkın belediyesidir, Çankaya Belediyesi ezilenin, gencin, yaşlının belediyesidir demiştim. Yine tekrar ediyorum halkın belediyesi olarak çalıştık, halkın belediyesi olarak çalışmaya devam edeceğiz. Yaşam biçimi, siyasi görüşü, inancı ne olursa olsun herkesin belediyesi olacağız çünkü biz yaratılanı yaratandan ötürü seviyoruz. Yaşasın Cumhuriyet, yaşasın Mustafa Kemal Atatürk aydınlığı.* Büyük ozanın dediği gibi hayat iki kelime sevda ve umut. Önderi Mustafa Kemal Atatürk olanlar umutsuz olur mu, gücünü Uğur Mumculardan alanlar sevdasız olur mu, geçmişinde Denizler olanlar tam bağımsızlıktan yana olanlar umutsuz olur mu asla olmazlar. Pir Sultan Abdal ne diyor, dönen dönsün ben dönmezem yolumdan diyor. Biz de asla ve asla Mustafa Kemal Atatürk’ün yolundan dönmeyeceğiz.




Kaynak: Sözcü

Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÜLTÜR SANAT Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI