Bugun...



Arkeologlar Derneği Muğla Şubesi Kuruldu

Arkeologlar Derneği Muğla Şubesi Başkanı Selim Yiğit ve Yönetim Kurulu üyeleri İncilay Eker, Selçuk Karabağ, Tümay Doğru, Selver Kazan ve Meltem Yılmaz, Muğla Valisi Orhan Tavlı'yı ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi verdi.

facebook-paylas
Tarih: 25-12-2022 17:39

Arkeologlar Derneği Muğla Şubesi Kuruldu

Yiğit, Muğla'nın Paleolitik Çağ'dan günümüze kesintisiz yerleşim gördüğünü, antik Karia bölgesinin zengin arkeolojik kültürel mirasına ev sahipliği yaptığını söyledi.

Muğla'da Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Muğla Valiliğinin destekleri ile 3'ü su altında olmak üzere 25 arkeolojik kazı çalışması sürdürüldüğünü belirten Yiğit, Arkeologlar Derneği Muğla Şubesi olarak tüm kamu kurum ve kuruluşları ile ortak proje çalışmaları yapacaklarını söyledi.

Yiğit, kültürel mirasın korunması, yaşatılması, tanıtılması ve geleceğe aktarılmasında öncü olmak amacıyla yola çıktıklarını belirterek, "Şube olarak, kültürel mirasımızın korunması için özellikle genç nesillerin eğitimi ve farkındalığının arttırılması amacıyla başta kamu kurum ve kuruluşları olmak üzere diğer sivil toplum kuruluşları ile iş birliği içerisinde çok yönlü faaliyetlerde bulunmayı hedeflemekteyiz." dedi.

Muğla Valisi Orhan Tavlı ise Muğla'nın çok zengin bir kültürel mirasa sahip olduğunu vurgulayarak bunun yurt içi ve yurt dışında tanıtımının önemli olduğunu ifade etti.

Yiğit ve beraberindekiler daha sonra Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün'ü de ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi verdi.




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÜLTÜR SANAT Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI