Bugun...



Aras ““İnsan, kendi inşa ettiği kentin kahramanıdır.”

Türkiye'deki gayrimenkul sektörü ve paydaşlarını buluşturan, kamu ve özel sektör işbirliğiyle sektörü daha ileriye götürmeye, küresel ekonomiye, dijital dönüşüme, gayrimenkulde sosyal etki ve şehirlere değinilen RE360 Gayrimenkul Buluşması, MIPIM Stratejik partnerliğiyle İstanbul’da düzenlendi. Burada konuşan Bodrum Belediye Başkanı CHP’li Ahmet Aras ““Her yatırımcıyı değil, önceliği yaşanabilir bir Bodrum olan yatırımcıyı bekliyoruz” dedi.

facebook-paylas
Tarih: 16-12-2021 12:51

Aras ““İnsan, kendi inşa ettiği kentin kahramanıdır.”

Prof. Dr. Özgür Demirtaş’ın, ‘Finansal Krizlerle Yeni Türkiye” konulu konuşması ile yer aldığı, Fipa CP CEO ve yönetim kurulu üyesi Yurdaer Kahraman, JLL sürdürülebilirlik ve ESG Dünya Başkanı Guy Granger, Emekli Büyükelçi Mithat Rende, JLL Gelişen Pazarlar ve Uluslararası Sermaye Direktörü Thomas Mundy, GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kalyoncu gibi sektör profesyonelleri ve TC. Çevre ve Şehircilik İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un katıldığı etkinlikte, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras “Yerel Yönetim Anlayışının Kamusal Yatırımdaki Rolü” başlığı ile konuşma yaptı.

 

AKILLI KENT PROJELERİ OLUŞTURMAK ZORUNDAYIZ

“Bizler güzel, yaşanabilir, doğa ile uyumlu ve akıllı kent projeleri oluşturmak zorundayız” diyen Aras

kentlerin hem çevre/ ekoloji açısından sürdürülebilir hem de akıllı olmasının önemini vurguladı. “Bodrum’a bakıldığında kent yapısının betonlaştığı bir ortam, insanlarda anksiyete yaratan bir yapılaşma hiçbirimizin talebi değil. Bodrum’a kimliğini veren bir motivasyonu kaybedemeyiz. Bodrum’u beyaz evleriyle kodlayan özelliğini, Türkiye’de herhangi bir kentte çekilen fotoğraflarda nerede olduğunu anlayamazken herhangi bir fotoğrafa Bodrum’un kimliğinin yansımasının kıymetini bilmeliyiz. İnanılmaz bir turistik değer, orijinal bir mimari kimlik ve marka oluşumu varken Bodrum’un daha zor ve kötücül bir mimariye kendini hapsetmesinin önüne geçmeliyiz.”dedi.

 

Yaratıcılık, belediye vizyonu, adil bir gelir paylaşımı, doğa ve insan dengesiyle örülü bir ekolojik bilincin yeni inşa ve ikna süreci için yeterli olduğunu söyleyen  Aras “Bugünün Bodrum’unda bizim için önemli olan sürdürülebilirlik etkisi, doğa ile uyum ve ekolojik dengenin gözetildiği yeni bir kent yaklaşımıdır. Her yatırımcıyı değil, önceliği yaşanabilir bir Bodrum olan yatırımcıyı bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

 

BODRUM’UN AKILLI KENT VİZYONU

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, konuşmasının bütününde ekolojik dengeyi önemseyen, Bodrum’un değerini, kıymetini bilen, buna saygı gösteren yatırımcılara kapılarını açtıklarını belirtti ve Bodrum’u çarpık kentleşmeye kurban etmeyeceklerini söyleyerek kent kültürü ve kent estetiğini doğa, insan, araç dengesini gözeten bir anlayışı ortaya çıkarmak istediklerinin altını çizdi.

Aras, yerel yönetimlerin kamusal yatırımdaki rolünden yatırım vizyonlarına, ekolojik ve yaşanabilir kentlerin öneminden nasıl oluşturabileceğine ve akıllı kent çalışmasına kadar geniş bir konu yelpazesi ile yaptığı konuşmasını Fransız Sosyolog Lefebvre’nin “İnsan, kendi inşa ettiği kentin kahramanıdır.” sözleri ile bitirdi.

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EKONOMİ Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI