Bugun...



Aras “Bodrum’u nasıl koruruz bunun yol haritasını çıkartacağız”

Bodrum’un gelecek vizyonu için düzenlenen “Arama Bodrum Vizyon Konferansı” nda kentin geleceği konuşuldu. Sosyo-ekonomik gelişimini ve yarımadanın planlanmasının konuşulduğu toplantıda ayrıca, Bodrum’un sorunlarına çözüm yolları arandı.

facebook-paylas
Tarih: 01-03-2021 15:45

Aras “Bodrum’u nasıl koruruz bunun yol haritasını çıkartacağız”

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras,  belediye başkan yardımcıları,  CHP Bodrum İlçe Başkanı Halil Karahan, CHP’li Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Planlama Proje Müdürlüğü ekipleri ve şehir plancıları ile hafta sonu kampa girdi.

 

İMAR PLANLARININ TURİZME OLAN ETKİLERİ GÖRÜŞÜLDÜ

 

Çiftlik Mahallesi'ndeki bir otelde iki gün süren çalışmada katılımcılar Bodrum’u bütüncül olarak ele aldı.  Sosyal, ekonomik, kültürel ve çevresel faktörlerinin de içinde olduğu imar, turizm, tarım, üretim, kültür, sağlık, eğitim, ulaşım, altyapı gibi politikalarının konuşulduğu konferansta, öncelikli olarak korunacak alanlar ve imar planlarının turizme olan etkileri görüşüldü.

 

Katılımcılar, Bodrum’un güçlü yönleri, zayıf yönleri, fırsatları ve tehditleri listeledi. Özelleştirme idaresi tarafından satışa çıkarılan alanlar, arkeolojik alanlar, SİT durumlarının değiştirilmesi ve nazım imar planlarında yaşanan zorluklar konu başlıkları arasında ilk sırada yer aldı.

 

BODRUM’U NASIL KORURUZ BUNUN YOL HARİTASINI ÇIKARTACAĞIZ

 

Aras, “Meclis üyelerimizle birlikte sunumlar aldık. Bodrum’un mevcut durumunu, imar planlarının hali hazırdaki durumlarını irdeledik. Bundan sonra gelecekte nasıl şekillenebilir, bunların tartışmasını yaptık. Bununla birlikte bütün planları irdeleyeceğiz.  Bodrum’un hızlı yapılaşmasını ve sebeplerini bularak Bodrum’u nasıl koruruz bunun yol haritasını çıkaracağız. Yani tarihini, sanatını, kültürünü nasıl geliştiririz, ekonomisini nasıl sağlarız, nüfus artışını nasıl engelleriz, göçün olumsuz etkilerini nasıl ortadan kaldırırız, alt yapı eksiklerini nasıl tamamlarız, çalışmalarımız bunlar üzerine oldu ve devam edecek” diye konuştu.

CHP İlçe Başkanı Halil Karahan ise “Bu toplantıdan çıkacak eylem planına bütüncül bakmalıyız ve kararlı olmalıyız” dedi. 

 




Editör: Melis Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI