Bugun...



Antik Bisiklet Rotası insanları rüya gibi bir keşfe çıkartacak

Pandemi dönemi ve sonrasında turizm sektörü yeni ve farklı arayışlar içerisine girerken Dünya Kardeş Şehirler Turizm Birliği Genel Sekreteri Hüseyin Baraner, Antik Kentler Bisiklet Rotası Projesi ile Türkiye’ye 3 milyon turist kazandıracaklarını belirterek “İnsanlar yalnızca bisiklet çantalarını alıp, pedal basacak. Ev sahipliği yaptığı çok sayıda farklı medeniyet ve kültür sayesinde Türkiye’nin turistlere geniş bir destinasyon sunacak. Bu rota, insanları rüya gibi bir keşfe çıkaracak” dedi.

facebook-paylas
Tarih: 25-01-2021 13:49

Antik Bisiklet Rotası insanları rüya gibi bir keşfe çıkartacak

ANTERHABER ÖZEL: Pandemi dönemi ve sonrasında turizm sektöründe önemli gelişmeler ve turizm çeşitliliğinde farklı arayış modellerinin gündeme geldiği belirtildi. Profesyonel turizmci ve Dünya Kardeş Şehirler Turizm Birliği Genel Sekreteri Hüseyin Baraner Coronavirüs  nedeniyle turizm taleplerinde farklılıklar oluşmaya başladığını belirterek, projesini hazırladıkları Antik Kentler Bisiklet Rotası ile ilgili ANTERHABER'E açıklamalarda bulundu.

 

DOĞADA HEM GEZMEK HEM TATİL YAPMAK VE SAĞLIKLI OLMAK ANA HEDEF

 

Baraner yaptığı açıklamada “İnsanlar tatil yaparken, bir yandan zinde kalmayı ve riskten uzak olmayı hedefliyor. Bu doğrultuda tüm dünyada bisiklet turizmine yönelik bir yoğunluk yaşanıyor. Antik Kent Bisiklet Rotası projesiyle Anadolu’daki antik şehirler bisikletle birbirine bağlanacak.

 

 

BU ROTA İNSANLARI RÜYA GİBİ BİR KEŞFE ÇIKARTACAK

 

Baraner, Bisikletle 8 haftalık yolcuğu hedefleyen rotanın  Çanakkale, Truva Beyramkale, Asos, Edremit, Edremit Körfezi, Ayvalık, Bergama, Dikili, Çandarlı, İzmir, Çeşme, Seferihisar, Sığacık, Gümüldür, Kuşadası, Teos, Milet, Didim, Bodrum, Köyceğiz, Kalkan, Kaş, Demre, Finike, Çıralı, Olympos, Kemer, Antalya, Perge, Side, Alara, Alanya ve Gazipaşa'yı kapsayacağını belirterek

“Tura katılanlar 8 havalimanı, 8 uçak kullanacak. Her havalimanında tura katılanlar için özel bisiklet olacak. Uçaktan inip, direk bisikletlere binilecek. Valizleri ise kalacakları otele gönderilecek. İnsanlar yalnızca bisiklet çantalarını alıp, pedal basacak. Ev sahipliği yaptığı çok sayıda farklı medeniyet ve kültür sayesinde Türkiye’nin turistlere geniş bir destinasyon sunacak. Bu rota, insanları rüya gibi bir keşfe çıkaracak” dedi.

 

 

ROTA UYDUDAN TAKİP EDİLEBİLECEK, 40 FARKLI DİLDE BİLDİRİM YAPILACAK

 

Rota için özel bir aplikasyon için çalışmaların da devam ettiğini belirten Baraner “Tura katılanlar aplikasyon sayesinde gittiği yerlerin tarihi özelliklerini 40 farklı dilde dinleyebilecek. Konaklama tesislerini görebilecek, tavsiyeler alabilecek hatta ödemelerinizi bile buradan gerçekleştirebilecek” dedi.

 

2 MİLYAR EUROLUK PAZAR PAYI VAR

 

Baraner, küresel bisiklet turizmi pazarının 2 Milyar Euro olduğuna işaret ederek, hedefin yılda 3 milyon kişinin bu rotayı kullanmak üzere Türkiye'ye getirmek olduğunu söyledi.

 

BİSİKLET TURİZMİNDE İLGİLİ YASALAR ACİLEN ÇIKARILMALI

 

Profesyonel bisikletçi ve merkezi Bodrum’da bulunan Cycle Turkey’in  Ali Sonay ise   yaklaşık 5 yıldır Türkiye’de bisiklet turizminin geliştirilmesi için büyük çaba sarf ettiklerini belirterek “Dikili’den Antalya’ya kalan olan antik rotada yılda en az 7 bin yerli ve yabancı turisti bisikletleri ile gezdiriyoruz. Bisiklet turizmi Avrupa’da 50 milyar EURO  bir ekonomik güce sahip. Pandemiden sonra ise insanların doğa ile baş başa kalmak amacıyla bisiklet turizmi ve antik rotalarda büyük bir patlama yaşanacağını görüyoruz. 2019 yılında dünyanın farklı ülkelerden 7 bin bisiklet tutkununu ege ve Akdeniz’de bisiklet turizmine kazandırdım. Ege ve Akdeniz’de bisiklet turizmi 12 ay yapılabilir doğa koşullarına sahip. Elimizdeki bu güzelliğin Zenginliğin ne yazık ki hem farkında hem bilincinde değiliz. Kültür ve Turizm Bakanlığı’na projelerimizi sunarak yılın 12 ayı turizm yapabilmek için bisiklet turizminin yasal alt yapısının acil olarak oluşturulmasını istedik” diye konuştu.

 

RAKİP ÜLKELERE GÖRE ÇOK GERİDEN GELİYORUZ

 

Sonay “Bisiklet tur ve turizmini yapan Türkiye’deki şirket sayısın 3-4’ü geçmediğini belirterek “Sadece Mayorka’da yılda 160 bin kişi bisiklet turizmine katılıyor. İspanya ve  Yunanistan’da  ise bu rakam milyonların üzerinde. Bizde ise bir yılda bisiklet turizmi ve turlarından yararlanan turist sayısı ne yazıkki 12-14 bini geçmez. Bodrum’dan başlatılan ve antik rotaların izlendiği bir haftalık paket turlar, yarım pansiyon konaklama, bisiklet ve takip hizmetleri ile birlikte 3500-5 bin TL. ye yapılabiliyor. Türk turizminin geleceği doğa, kültür, tarih ve yöresel değerleri tanıtan bu tür sporlardan geçiyor, bu konuda ne yazık ki turizmde rakip ülkelere oranla çok geriden geliyoruz” diye konuştu.

 

 

 




Editör: Yaşar Anter




İLİŞKİLİ HABERLER

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER AKTÜEL Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI