Bugun...



Antep’in dünyaca ünlü lezzetleri Daş Mutfak’a geldi

Bodrum’un Konacık Mahallesi Antep’in yerel mutfak kültürünü özüne bağlı kalarak yaşatma misyonu taşıyan Daş Mutfak tarafından düzenlenen geceye ilgi büyük oldu.

facebook-paylas
Tarih: 19-10-2021 16:39

Antep’in dünyaca ünlü lezzetleri Daş Mutfak’a geldi

Bodrum Konacık’ta Antepli şeflerin Antep’ten gelen yerel malzemelerle misafirlerine geleneksel lezzetler sunduğu Daş Mutfak, 16 Ekim’de Antepli ünlü şefler Kenan Ok, Doğa Çitçi ile Antep Mutfağı uzmanı Özden Özsabuncuoğlu ve İsmail Hakkı Özsabuncuoğlu'nun konuk olduğu akşam yemeği düzenledi.  Antep mutfağını bütünüyle deneyimleme amacıyla düzenlenen gecede her şef kendi reçetesiyle Antep’in yerel lezzetlerini yorumladı.

 

Mezeden Tatlıya Antep Lezzetleri

 

 

Geceye özel oluşturulan menü mezelerden ara sıcaklara, ana yemeklerden tatlıya kadar geniş bir yelpazede hazırlandı. Mezelerde Antepli ünlü şeflerden Kenan Ok’un fıstık filizi kavurması ve maş piyazı, Doğa Çitçi’nin Acurlu Firik Cacığı ve Koruklu Pirpirim Ekşimesi ve Daş Mutfak şefi Mehmet Yalçın’ın Nar Soslu Asma Yaprağı yer aldı. Ana yemeklerde Antep’in yerel lezzetlerine usta dokunuşlar göze çarptı. Doğa Çitçi’den Patates Püreli ve Üzüm Pekmezi Köpüklü Kuzu İncik, Kenan Ok’tan Gaziantep mutfağının vazgeçilmezlerinden Mıcırık Aşı. Unesco Yaratıcı Şehirler Ağı’nda yer alan gastronomi şehri Gaziantep’in, çeşitliliği ve lezzetiyle dikkat çeken mutfağından Tatlı Ekşi Erik Soslu, Tarhunlu Antep Peynirli Börek ve Öcce ara sıcak, Çilek Soslu Haytalya da tatlı olarak bu özel gecede yerini aldı.

 

Misafirler, şeflerden yemeklere ve yapılış tekniklerine dair bilgiler dinlerken Antep Mutfağı’na dair yayınları da olan Özden Özsabuncuoğlu ve İsmail Hakkı Özsabuncuoğlu’dan da mutfak kültürüne dair bilgiler edinecekler. Geniş bahçesi ve terasında gerçek bir Antep deneyimi sunan Daş Mutfak hakkında daha fazla bilgi almak için Instagram hesabı @das.mutfak’ı takip edebilir veya web sitesi www.dasmutfak.com’u ziyaret edebilirsiniz. 16 Ekim’de 19:00’da başlayacak özel gece için yerinizi şimdiden ayırtmayı unutmayın. Rezervasyon: 0252 363 77 75 / 0538 941 11 11 

 

 

 

 

 

 




Editör: Melis Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER AKTÜEL Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI