Bugun...



Annesini kaybeden 10 günlük Akdeniz foku korumaya alındı

Ege Denizi’ndeki Girit Adası’ndaki turistik plajda karaya vuran 10 günlük bebek Akdeniz Foku Akdeniz Foku Araştırma ve Koruma Derneği (MoM) tarafından korumaya alınarak Atina’ya götürüldü.

facebook-paylas
Tarih: 19-11-2022 11:37

Annesini kaybeden 10 günlük Akdeniz foku korumaya alındı

Ege Denizi’ndeki Girit Adası’nda turistik bir plajda karaya vuran 10 günlük Akdeniz foku yavrusu görenleri şaşkına çevirdi. Bölgede üç gün yapılan aramalarda anne Akdeniz foku bulunamayınca bebek fok  Akdeniz Araştırma  ve Koruma Derneği (MoM) yetkilileri tarafından korumaya alınarak derneğin Atina’daki merkezine götürüldü.

 

2 BEBEK AKDENİZ FOKUNA ANNELİK YAPIYORLAR

Dernek yöneticisi Biyolog  Eleni Tounda Yunanistan medyasını yaptığı açıklamada geçtiğimiz ekim ayındada yine yavru bir fokun Sitia adasında karaya vurduğunu ve korumaya alındığını belirterek “Nesli tükenmekte olan Akdeniz foklarından bu yıl iki bebek fokumuzu koruma altına aldık. Normalde bu yaşlarda anneleri tarafından emzirilmeleri ve beslenmeleri gerekir ama olumsuz hava koşulları nedeniyle fırtınalara kapılmışlar ve kaybolmuşlar. Şu anda veterinerlerimizin eşliğinde ilaç veriliyor ve balık ezmeleri ile beslenmeleri sağlanıyor. Yaklaşık 3 ay sonra 60 kilogram civarına geldiklerinde, balık yemeyi öğrendiklerinde  bulundukları bölgelere yakın yerde doğal ortamına bırakacağız” dedi.

 

 

 

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER ÇEVRE Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI