Bugun...



Anneler günü hediyesi eşine böbreğini verdi

Muğla’nın Datça ilçesinde yaşayan Emin koca 9 yıldır böbrek yetmezliği tedavisi gören eşine anneler gününde böbreğini vererek hayata tutunmasını sağladı. İpek Koca “Eşim anneler gününde bana en anlamlı hediyeyi verdi, yeniden yaşama tutunmamı sağladı, çok mutluyum” dedi.

facebook-paylas
Güncelleme: 09-05-2021 18:13:08 Tarih: 09-05-2021 18:00

Anneler günü hediyesi eşine böbreğini verdi

Muğla’nın Datça ilçesinde yaşayan ve yaklaşık 9 yıldır böbrek yetmezliği nedeni ile tedavi gören 43 yaşındaki evli ve bir çocuk annesi İpek Koca bugün gerçekleştirilen operasyon ile eşi Emin Koca’nın verdiği böbreği ile Anneler Günü’nde yaşama tutundu.

 

9 YILDIR ACILAR İÇİNDE YAŞIYORDUM

 

Datça’da yaşayan İpek Koca 2012 yılında rahatsızlanarak kaldırıldığı 2012 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'ne kendisine böbrek yetmezliği teşhisi konulduğunu belirterek "Burada bana Alport sendromu teşhisi konuldu. 6 yıl boyunca diyet ve ilaçlarla kontrol altına alınmaya çalışıldı. Nakil için 2018 de Ege Üniversitesi Hastanesi'ne başvurduk. Eşim Emin, donör olmak istedi. Kontrollerimiz yapılırken eşimin akciğerlerinde leke çıkması nedeniyle ameliyatımız iptal edildi” diye konuştu.

 

ÜÇ YILDIR DİYALİZE MAHKUM OLMUŞTUM

 

İpek Koca açıklamasında “Böbreklerim artık yeterli işlevini görmediği için 2018 Mayıs ayında Marmaris'teki özel bir hastanede diyalize girmeye başladım. 3 yıl boyunca orada diyalize girdim kendi imkanlarımla Datça'dan Marmaris'e 3 günde bir gidip geldim. Eşim bu süre içinde hastane-doktor araştırdı. Eşimin de arkadaşlarının tavsiyesi üzerine Bursa'da özel bir hastanenin nefroloji doktoruyla görüşerek belgelerimizi raporlarımızı gönderdik. Bu süreçten haberim bile olmadı. Eşim bana bugün anneler gününde hayatımın en güzel hediyesini verdi “ dedi.

Emin Koca ise “Eşimin yıllardır çektiği acısını dindirdiğim için çok mutluyum, o çocuklarımın annesi böyle bir operasyonun anneler günün denk gelmeside yaşantımıza ayrı bir anlam kattı” diye konuştu.

Operasyon sırasında kızları Pelin Koca annesi ve babasını yalnız bırakmadı. Emin Koca ise “Eşimin yıllardır çektiği acısını dindirdiğim için çok mutluyum, o çocuklarımın annesi böyle bir operasyonun anneler günün denk gelmeside yaşantımıza ayrı bir anlam kattı” diye konuştu.

 

 

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SAĞLIK Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI