Bugun...



Altan Karındaş Dünya Tiyatro Günü'nde unutulmadı

Marmaris’te 6 Mart’ta hayata gözlerini yuman usta tiyatrocu Altan Karındaş, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nde anıldı.

facebook-paylas
Tarih: 29-03-2021 15:40

Altan Karındaş Dünya Tiyatro Günü'nde unutulmadı

Geçtiğimiz haftalarda hayata veda eden usta tiyatrocu Altan Karındaş, Marmaris Belediyesi ve Kalimerhaba Derneği’nin düzenlediği etkinlikle anıldı. 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nde Armutalan Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, CHP İlçe Başkanı Zekican Balcı, Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Öztürk, Kalimerhaba Derneği’nden Umur Özlüer ve sanatseverler katıldı. 

 

Geçtiğimiz yıl planlanan ancak pandemi nedeniyle hayata geçirilemeyen anma etkinliğinde Altan Karındaş’ı da ağırlamak için hazırlık yaptıklarını söyleyen Umur Özlüer, “Onu kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz” dedi. Özlüer, Altan Karındaş için hazırlanan plaketi kültür merkezinde sergilenmek üzere Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay’a taktim etti. Belediye Başkanı Mehmet Oktay da Altan Karındaş’ın Marmaris için ayrı bir önemi olduğunu belirterek, “Onun sevgisi her zaman yüreğimizde olacak. Asla unutmayacağız” dedi.  

 

Sanatçı dostlarının Karındaş’la ilgili duygu ve düşüncelerinin anlatıldığı video gösteriminin ardından etkinlikte Günay Turgut, ‘Tek Dişilik Gösteri’ isimli performansını sergiledi. Ayrıca Muğla Sahne Tiyatrosu Derneği de ‘Hayatın Umudu’ isimle oyunu sahneledi.

 

Altan Karındaş kimdir? Altan Karındaş kaç yaşında vefat etti?

 

ALTAN KARINDAŞ KİMDİR?

Altan Karındaş, 30 Ağustos 1928 tarihinde dünyaya geldi. İstanbul Belediye Konservatuvarı'nda Şan ve Tiyatro eğitimi alan sanatçı 1951 yılında Muhsin Ertuğrul'un Küçük Sahne'sinde sanat hayatına başladı. Şehir Tiyatroları, Ulvi Uraz Tiyatrosu, Saim Alpago Tiyatrosu, Gen-Ar Tiyatrosu, Arena Tiyatrosu gibi topluluklarda çalıştı. Bir dönem kendi adına da tiyatro kurdu. Sinema ve dizi filmlerde rol aldı.

Altan Karındaş, 2 yıl önce bir röportajda, "3 kere ölümden döndüm nefes darlığı, bronşit, akciğer... Kalbimde elektriklenme var. Bypass oldum. Şimdi de fizik tedavi görüyorum. Çok şükür birkaç dostum var ama bütün camiaya kırgınım. Hepsine kırgınım. Sizlere de kırgınım." ifadelerini kullanmıştı. Altan Karındaş, hastalığına rağmen 2019 yılında 10 Kasım Atatürk filmi için kamera karşısına geçmişti.




Editör: Melis Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÜLTÜR SANAT Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI