Bugun...



AKUT’un yeni gönüllülerine yangın eğitimi verildi.

Muğla’nın Bodrum ilçesindeki AKUT Birimi’ne son iki ay içerisinde üye olan 36 yeni gönüllüye orman yangınları konusunda eğitim verildi.

facebook-paylas
Güncelleme: 18-10-2021 16:36:45 Tarih: 18-10-2021 11:49

AKUT’un yeni gönüllülerine yangın eğitimi verildi.

Muğla’nın Bodrum ilçesindeki AKUT Birimi’ne son iki ayda üye olan 36 yeni gönüllü üyeye Muğla Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri orman mühendisleri ve yangın uzmanları İsmail Durak ve Hasan Altınbağ tarafından yangınlarda ilk müdahale, hortum kullanma ve yangına müdahale eğitimi verildi.

AKUT Bodrum Merkezi’nin Konacak Mahallesi’ndeki Kürşat Avcı Eğitim ve Operasyon Merkezi’nde teorik eğitimin verilmesinin ardından AKUT yöneticileri Füsun Ersoy, Cihan Özarslan ve Sertaç Eyibilir ile birlikte Gazderesi Mevkii’ndeki ormanlık alana giden AKUT gönüllüleri iki günde 8'er  saat süren teorik ve pratik eğitimden geçirildi.

 

 

 

AKUT Bodrum Sorumlusu Füsun Ersoy yaptığı açıklamada “Özellikle bu yıl bölgemizin kırsal kesimlerinde çıkan hemen her yangına AKUT birimi olarak devlet yetkilileri ile birlikte organize olarak müdahale ettik ve yardımcı oldu. Yangınlarla birlikte son iki ayda bize katılan 36 gönüllümüz ile dahada güçlendik. İki gün süren eğitimlerimizde yeni gönüllülerimiz yangına ilk müdahale konusunda eğitim aldılar” diye konuştu.

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI