Bugun...


Bodrum Adliyesi can dostlara kapılarını açtı
Tarih: 09-10-2021 12:49:42 Güncelleme: 09-10-2021 12:49:42 + -


Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı, Bodrum Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ve Bodrum Hayvan Hakları Derneği’nin ortak çalışması ile Hayvan Hakları günü adliyede anıldı. Anma gününe Bodrum Cumhuriyet Başsavcısı Şükrü ARSLAN, Cumhuriyet Savcısı Remzi Vatandaş, Denetimli Serbestlik Müdürü Ruhşen AGAR, Hayvan Hakları Koruma Derneği Başkanı Füsun USLU, Adliye Personelleri, Denetimli Serbestlik Personelleri ve Dernek Yöneticileri katıldı.

facebook-paylas
Tarih: 09-10-2021 12:49

Bodrum Adliyesi can dostlara kapılarını açtı

Anma programında Cumhuriyet Başsavcısı Şükrü ARSLAN ‘’Toplum olarak gerek sokak gerekse de yaban hayvanlarının yaşam haklarının varlığı konusunda farkındalık değerlerinin artırılması, toplumumuzun bilinçlendirilmesi sürecine katkıda bulunmaktan onur duymaktayız. Sokak hayvanları ile aynı ortamları paylaşmaktayız. Sokak hayvanlarımızın da bir canı olduğunu, bizlerin bakımına muhtaç olduklarını biliyoruz. Bundan dolayı da Adliyemize Torba Hayvan Barınağından 5 adet köpek ve adını adalet verdiğimiz bir adet kediyi sahiplenerek topluma örnek olmaktan dolayı onur duymaktayız. Onların da bir kap mama ve suya ihtiyaçlarının olduğunu asla unutmamalıyız. Tüm hayvan hakları savunucularına yaptıkları özverili çalışmalardan ötürü teşekkür ediyoruz. Hayvan Haklarını Koruma ve farkındalık oluşturma çalışmalarımız Adalet teşkilatı olarak sürdürmekte kararlıyız’’ açıklamalarında bulundu.

 

Bodrum Denetimli Serbestlik Müdürü Ruhşen AGAR ‘’ Hayvan Haklarını Koruma Derneği ile ortak çalışmalar yapmaktayız. Denetimli Serbestliğimiz bünyesinde yükümlü olarak dosyası bulunan vatandaşlarımıza yönelik hayvan hakları farkındalık kazandırma çalışmaları kapsamında seminerler vermekteyiz. Yükümlülere mama dağıtımı yaparak sokak hayvanlarının besleme ve onların da yaşam haklarının varlığı konusunda bilinçlendirme çalışmaları yapmaktayız.’’ İfadelerinde bulundu.

 

Bodrum Hayvan Hakları Derneği Başkanı Füsun USLU yaptığı açıklamada ‘’ Hem Cumhuriyet Başsavcılığımızın nezdinde Adliye ile hem de Denetimli Serbestlik ile birlikte hayvan hakları konusunda bilgilendirme, farkındalık oluşturma ve toplumsal duyarlılığın yükseltilmesi çalışmalarına katılmaktan dolayı mutluluk duymaktayız. Kamu kurum ve kuruluşlarımızın Hayvan Hakları konusunda girişimlerde bulunması bizlerin çalışmasına katkıda bulunmaktadır. Adliye ve Denetimli serbestlik kurumlarımıza hayvan hakları alanındaki duyarlılığı destekleri için teşekkür etmekteyiz, Adliye kurumumuzun hayvan sahiplenmesi Hayvan Haklarını Koruma Derneği olarak bize büyük bir destek oluşturmaktadır. Bu duyarlılığı sağlayan yöneticilerimize teşekkürü bir borç biliyorum.’’ açıklamalarında bulundu.  

 

Torba Hayvan Barınağı yetkilileri tarafından 1. ve 2. doz aşıları ile aşı programları yapılan 5 adet köpek Adliye Teşkilatınca sahiplendirilmek üzere Cumhuriyet Başsavcısı Sayın Şükrü ARSLAN’a teslim edilerek anma programı sonlandırılmıştır.   

 

 

 




Editör: Melis Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER AKTÜEL Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI