Bugun...



Akdeniz’de 7 ülkenin katılacağı İNİOHOS 21 (Sürücü 21) tatbikatı yapılacak

Yunanistan’ ın altı ülke ile birlikte yapacağı “İNİOHOS 21” (Sürücü 21) askeri tatbikatının 12-22 Nisan tarihleri arasında Akdeniz’deki Mora Yarımadası’ndaki Kalamata kentindeki askeri üste başlayacağı açıklandı.

facebook-paylas
Tarih: 06-04-2021 13:16

Akdeniz’de 7 ülkenin katılacağı İNİOHOS 21 (Sürücü 21) tatbikatı yapılacak

Yunanistan ile birlikte Fransa, Amerika Birleşik Devletleri, Birleşik Arap Emirlikleri, İspanya, İsrail ve Güney Kıbrıs’a ait savaş uçakları ve helikopterlerin katılımıyla, çok uluslu orta menzilli hava tatbikatı “İNİOHOS 21” 12 Nisan Pazartesi günü Akdeniz’deki Mora Yarımadası Kalamata Kenti yakınlarındaki  Andravida hava Üssünde başlayacağı açıklandı.

 

SALDIRI VE KARŞI SALDIRI OPERASYONLARI DÜZENLENECEK

 

Yunanistan'da yayın yapan ulusal www.iefimerida.gr   sitesinin bugün okuyucularına  duyurduğu haberde, tatbikat sırasında kara ve deniz harekatlarında hava kuvvetleri yardımı ile saldırı, karşı saldırı operasyonları, savunma operasyonları, keşif misyonları, arama kurtarma görevleri, zamana duyarlı hedeflere yönelik görevler, acil hedef desteği, yüksek değere sahip havadaki varlık operasyonların senaryoları uygulanacak.Yunanistan Hava Kuvvetleri’nin tatbikat amacının Avrupa ve Akdeniz’de iddialı hale gelmek amacıyla ordular arası işbirliğini güçlendirmek ve yüksek düzeyde eğitim ve deneyim kazandırmak olduğu belirtildi.

Yunanistan’da gerçekleştirilecek “İNİOHOS 21” askeri tatbikatına katılacak olan ülkelerin uçakları Andravida hava üssünde  toplanacak.

Tatbikata Fransa'ya ait Rafale ve Μ-2000D, ABD'ye ait F-16, MQ-9 ve KC-135, Birleşik Arap Emirlikleri'ne ait (BAE) F-16, İspanya'ya F/A-18 Hornet, İsrail'e ait F-15 ve F-16, Güney Kıbrıs AW139 Helikopterleri ile katılacak.

 

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DÜNYA Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI