Bugun...



Akbelen ormanlarında gerginlik, kesilen orman ürünleri usulsüz taşınıyor, tepkisi

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı İkizköy sınırları içerisinde iki termik santrale maden sağlamak amacıyla yaklaşık 700 dönümlük ormanlık ve zeytinliğin kesilmesini önlemek için 400 gündür nöbet tutan köylü ve çevreciler bu sabah saatlerinde geçmiş yıllarda kesilen ağaç ve odunları almak için bölgeye gelince köylüler ve çevrecilerle arasında tartışma yaşandı.

facebook-paylas
Güncelleme: 31-08-2022 14:19:07 Tarih: 31-08-2022 14:13

Akbelen ormanlarında gerginlik, kesilen orman ürünleri usulsüz taşınıyor, tepkisi

 Av. İsmail Hakkı Tanal yaptığı açıklamada “İki yıl önce kesilen ağaçları odun yapmışlar, buradan götürmek için gerekli izin belgeleri ve orman memurları yoktu, önledik ve suç duyurusunda bulunduk” diye konuştu.

Muğla’nın Milas ilçesindeki Yeniköy ve Kemerköy termik  santrallerine kömür sağlamak için İkizköy’deki Akbelen ormanlarında yaklaşık 700 dönümlük çam ve zeytin ağaçlarının kesilmesini önlemek için 400 gündür çadır nöbetinde bulunan köylüler ve çevreciler bu sabaha karşı ormanlık alana iş makinaları ve kamyonlarla gelerek iki yıl önce kesilen ve odun haline getirilen orman ürünlerinin alınmasını önledi.

 

Çıkan tartışma sırasında bölgeye gelen jandarma gerginliği önledi. Köylüler ve çevreciler yanlarında orman memuru, odunların alınması ile ilgili evrak ve resmi belge gösteremeyen işçilere müdahale etti.

 

 

 

 

 

İkizköy Çevre Komitesi sözcüsü Av. İsmail Hakkı Tanal yaptığı açıklamada “Bu sabaha karşı Akbelen ormanlarına gelen ve Kastamonu entegre tesisleri için 2020 yılında kesinlen odunları almaya gelenler hiçbir resim evrak gösteremedi. Yanlarında orman yetkilileri de yoktu. Hangi orman ürünlerinin toplandığı  bilinmeyen, yol gösterenin olmadığı olayda taşıma belgeleri de düzenlenmemişti. Bazı kamyonların hareket ettiğini öğrendik. Milas Orman İşletme Müdürlüğü ile Muğla Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri hakkında görevi kötüye kullanma ve görevi ihmal suçlarından ve ayrıca son 10 yılda orman işçisi ve memuru sayısını yüzde 80 azaltan Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey ve eski Orman Bakanı Osman Pakdemirli hakkında görevi kötüye kullanma ve temel milli yararlara karşı faaliyette bulunma suçlarından suç duyurusunda bulunduk, ancak hala orman ürünlerini yasa dışı olarak taşımaya devam ediyorlar, şu ana kadar 4 TIR götürdüler, biz uygulamanın acilen durdurulmasını istedik” diye konuştu.

 




Editör: Melis Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER ÇEVRE Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI