Bugun...



Ahmet Aras: İnşaat yasağı 31 Mayıs’ta başladı, yol çalışmalarındaki mağduriyetlerin farkındayız

Bodrum Belediyesi 2022 Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Herodot Kültür ve Sanat Merkezi’nde Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ve meclis üyelerinin katılımı ile gerçekleşti.

facebook-paylas
Tarih: 02-06-2022 21:51

Ahmet Aras: İnşaat yasağı 31 Mayıs’ta başladı, yol çalışmalarındaki mağduriyetlerin farkındayız

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, toplantı öncesinde meclis üyelerine ve vatandaşlara birtakım bilgilendirmelerde ve açıklamalarda bulundu.

İnşaat yasağından söz ederek tarih değişiklikleriyle ilgili bilgi veren Aras, daha önce alınan kararda 17 Haziran’da başlayacağı ifade edilen inşaat yasağının 31 Mayıs’ a çekildiğini söyledi. Sıva, boya, seramik gibi ince işlerin pazar günleri hariç sabah 09.00/18.00 saatleri arasında yapılabileceğini söyleyen Aras, genelge gereği ağır, kaba inşaat diye ifade edilen faaliyetlerin durdurulması gerektiği uyarısında bulundu. Bodrum’ da bir yoksulluk haritasının da olduğunun altını çizen Aras, insanların 12 ay boyunca iş bulamadığını ve kira, elektrik, su gibi ödemelerde zorlandıklarını söyledi. En riskli olarak tespit edilen 10 mahalle üzerinde yapılan çalışmalarda belediye ve halkın ortak çalışmalarıyla zorlukları aşmaları için yardımcı olduklarını belirtti. 

 

YOL ÇALIŞMALARINDA MAĞDURİYETLERİN FARKINDAYIZ

Yol çalışmaları ve altyapı çalışmalarında yaşanan mağduriyetlerin farkında olduklarının ve çalışmaların hızlanması için ellerinden gelen her şeyi yaptıklarının altını çizen Aras, su kesintilerinin su arzındaki sıkıntıdan değil DSİ ana isale hattındaki patlaklardan kaynaklı olduğunu belirtirken yasal sürecin sonuçlanması gerektiğini söyledi. Aras, altyapı çalışmalarıyla ilgili olarak, elektrik dağıtımının mevcut nüfusa yetmediği ve çalışmaların sürdüğü, yazın da devam edeceği Torba Kızılağaç mahallesindeki arıtma tesisi çalışmaları ve kanalizasyon çalışmalarının sürdüğü İçmeler Mevkii’nde yeni arıtma tesisinin yapıldığı bilgilendirmelerinde bulundu.

 

 

KAÇAK YAPILAŞMA DEVAM EDİYOR

Kaçak yapılaşmanın sürdüğünü ve durdurmak istediklerini, bununla ilgili müdahalelerin devam ettiğini buna rağmen kaçak yapılaşmanın durmadığını söyleyen Aras, imkanlar dahilinde yıkım işlemleri gerçekleşirken bir taraftan da kaçak yapılaşmanın devam ettiğinin altını çizdi. “Sorun hepimizin sorunudur çünkü planlanmamış yapılaşma, aykırı yapılaşma hepimizi etkileyecektir.” diyen Aras, devlet yetkililerinin “İmar barışı çıkmayacaktır” şeklinde bir açıklama yapmasının gerektiğini belirtti. 

 

TRAFİK SORUNUNA ÇÖZÜM PROJELERİ HAZIRLANIYOR

Bodrum’da trafik sorununa getirilecek çözümlerle ilgili çalışmalar gerçekleştirdiklerini ifade eden Aras, hazırladıkları kavşak, sinyalizasyon ve akıllı kent projelerini hayata geçirebilmek için meclisten yetki aldı. Bu kapsamda görüşülen 13’üncü gündem maddesinde Karayolları Genel Müdürlüğü 2. Bölge Müdürlüğü ile Bodrum Belediye Başkanlığı arasında KGM Yetki ve Sorumluluğu altında bulunan Bodrum İlçesi D330 Karayolu üzerindeki kavşakların basit bakım ve onarımı ve sinyalizasyon sisteminin değişimine ilişkin projenin hazırlanması, mevzuat gereğince alınması gerekli izin-onay işlemlerinin tamamlanması ve uygulanması konularını içerecek şekilde düzenlenecek protokolün imzalanması ve yürütülmesi ile ilgili Aras’a yetki verildi.

Gündem maddeleri ilgili komisyonlara havale edilirken daha önce komisyonlara havale edilen maddeler de mecliste görüşülerek karara bağlandı.

 

           




Editör: Melis Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI