Bugun...



Ahmet Aras’ın iddialara yanıt verdiği HABERE, MAHKEME “DUR” dedi.

Bodrum Belediye Başkanı CHP’li Ahmet Aras’ın bir internet sitesinde Levent Arıkan hakkında çıkan haberlere verdiği yanıtın ardından müracaat ettiği mahkeme KİŞİLİK HAKLARININ İHLALİ EDİLMESİ NEDENİYLE “HABERİN YAYINDAN KALDIRILMASINA” karar verdi.

facebook-paylas
Tarih: 16-05-2022 15:07

Ahmet Aras’ın iddialara yanıt verdiği HABERE, MAHKEME “DUR” dedi.

Bodrum Belediye  Başkanı Ahmet Aras geçtiğimiz günlerde bir haber sitesi tarafından Levent Arıkan ile ilgili yapılan habere yönelik yaptığı açıklamada “Bodrum Haber Merkezi adlı internet sitesinde, 13.05.2022 tarihinde “BOTAV’IN ŞAİBELİ REKLAMCISINA ÖDÜL GİBİ ATAMA” başlığı ile yayınlanan gerçek dışı habere karşı, Bodrum Belediye Başkanı olmamın yanı sıra, Bodrum Belediyesi Gıda A.Ş. ve BOTAV Yönetim Kurulu Başkanı da olmam nedeniyle, tarafımca açıklama yapma zorunluluğu hasıl olmuştur” diyerek açıklamalarda bulunmuş iddiaları sert bir şekilde yalanlamıştı.

 

MAHKEME BUGÜN KARAR VERDİ

Ahmet Aras Avukatı  Esra Hasanoğlu Kazmaz aracılığı ile 2. Sulh Ceza Hakimliği’ne müracaat ederek, kişilik haklarının ihlal edildiği gerekçesi ile  internet ortamında yapılan yayınlara erişimin engellenmesini istedi.

 

KİŞİLİK HAKKININ İHLALİ GERÇEKLEŞMİŞTİR

Mahkeme verdiği kararda tüm siteye erişimin engellenmesine karar verdi.

Kararda ayrıca “Erişimin engellenmesi kararına yalnızca kişilik hakkının ihlalinin gerçekleştiği ve 1 nolu ara kararda belirtilen URL adresi esas alınarak 5651 sayılı internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ve bu yayınlar yoluyla işlenen suçlarla mücadele edilmesi hakkında kanunun 9/4 maddesi gereğince uygulanmasına karar verildiği açıklandı.

 

 

BELEDİYE BAŞKANI AHMET ARAS'IN YAPTIĞI BASIN AÇIKLAMASI AŞAĞIDAKİ LİNKTEDİR




Editör: Yaşar Anter




İLİŞKİLİ HABERLER

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI