Bugun...



Ahmet Aras: Dezavantajlı bireylerimiz için elimizden geleni yapıyoruz

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Bodrum Belediyesi tarafından ilçede bir dizi etkinlik düzenlendi.

facebook-paylas
Tarih: 03-12-2022 14:03

Ahmet Aras: Dezavantajlı bireylerimiz için elimizden geleni yapıyoruz

3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Bitez Gülümser Mehmet Danacı İlkokulu Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen etkinliğe Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, İlçe Emniyet Müdürü Mete Durukan, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, özel eğitim okulları idarecileri, öğretmenler, aileler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Etkinlikte, Bodrum Halk Eğitim Merkezi öğrencilerinin Abone Dans Gösterisi, Bodrum Uğur Anadolu Lisesi öğrencilerinin “Birlikte Aşalım Tüm Engelleri’’ İşaret Dili Gösterisi ve Yahşi Özel Eğitim Uygulama Okulu öğrencilerinin “Bana Yaklaş’’ isimli gösterileri sergilendi. Özel bireylerin ailelerinin ve etkinliğe katılan vatandaşların beğenisini kazanan gösteriler, Bodrum Halk Eğitim Merkezi öğrencilerinden oluşan koronun söylediği “Arkadaşım Eşek” şarkısıyla sona erdi.

 

 

Aras, “Belediye olarak dezavantajlı bireylerimize tek tek ulaşmaya çalışıyor, onlara destek olmak için elimizden geleni yapıyoruz. Biz özellikle farkındalık açısından bugünün güzel etkinliklerle doldurulmasını istiyoruz. Biz de belediye olarak bu akşam yine engelli kardeşlerimiz ve ailelerini toplayacağımız bir etkinlik yapacağız. Önümüzdeki hafta Bodrum’da iklimle ilgili çok önemli bir zirve gerçekleştireceğiz. Bu zirvenin en önemli konularından birisi de dezavantajlı bireylerin iklim değişikliğinin olumsuz sonuçlarından nasıl etkileneceği. Burada kadınlar, engelliler, çocuklar ve yaşlıları tabiî ki önemsiyoruz. Sizleri yine orada bizlerle birlikte olmaya ve katkı sunmaya davet ediyorum. Bunun dışında hem kamu hem özel kuruluşlar dezavantajlı gruplara büyük bir gönüllülük prensibiyle ulaşmaya çalışıyorlar. Erişemediklerimiz de var. Saha çözüm ekiplerimizle birlikte bu vatandaşlarımıza da erişmeye çalışıyoruz. Tek tek, ev ev geziyoruz.” dedi.

 

3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Bodrum Belediyesi tarafından Müsgebi Düğün Salonu’nda düzenlenen gecede özel bireyler ve aileleri gönüllerince eğlendiler.




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI