Bugun...



Ahmet Aras: Bodrum’a son teknoloji araçlarla hizmet ediyoruz, ilçede atık probleminden söz etmek istemiyoruz

Bodrum Belediyesi hizmet araçlarına 15 adet yeni temizlik aracı takviye edildi. Araç filosu Bodrum Belediye Meydanı’nda sergilenirken yeni filo araçlarını Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ilgili birim müdürleri tek tek inceledi. Araç filosundaki incelemelerini sürdüren Ahmet Aras, deneme sürüşleri de gerçekleştirdi. “Bu kentte atık probleminden söz etmek istemiyoruz” dedi.

facebook-paylas
Tarih: 13-11-2022 07:14

Ahmet Aras: Bodrum’a son teknoloji araçlarla  hizmet ediyoruz, ilçede atık probleminden söz etmek istemiyoruz

Aras, temizlik çalışmalarını son teknoloji ve çevre dostu araçlarla sürdürmeye devam edeceklerini belirterek  “Biz, 3,5 yıldır Bodrum’daki temizlik faaliyetini yönetmeye gayret ediyoruz. Büyük bir mücadele veriyor arkadaşlarımız. Çünkü nüfus inanılmaz boyutlara çıkıyor. Tabii ki atık sayısı da atık hacmi de sürekli değişen oranlarda. Onun için arkadaşlarımız, bu değişen oranları yönetmeye çalışıyorlar. Şimdi yeni teknolojileri de işin içine katmaya çalışıyoruz. İklim değişikliği, Avrupa Birliği Yeşil Mutabakatı prensipleri doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Elektrikli araçlar, elektrikli çöp taksi, elektrikli süpürge araçları, binek araçlarını envanterimize katıyoruz. Daha az maliyetle daha fazla hizmet üretmeye çalışıyoruz. Şu anda gördüğünüz araçların hepsi son teknoloji araçlar. Aynı anda hem çöp toplayan hem de konteyner yıkayan aracımız da var ve kendi suyunu arıtarak tekrar kullanabiliyor, geri dönüştürebiliyor. Yine tam elektrikli yol yıkama aracı daha çok dar sokaklarda hizmet yapacak. 3 adet elektrikli süpürge aracımız var.” Dedi.

 

 

ATIK PROBLEMİNDEN SÖZ ETMEK İSTEMİYORUZ

Temizlik araçlarının sayılarını daha da artıracaklarını söyleyen Ahmet Aras, böylece insan gücünden de tasarruf sağlayacaklarını ifade ederken daha çok teknoloji kullanarak girdi maliyetlerinden, akaryakıt maliyetlerinden tasarruf edeceklerini belirtti. Geri dönüşümün önemine de değinen Başkan Ahmet Aras, yakında alınacak önlemlerle Bodrum’da atık probleminden bir daha da söz etmek istemediklerinin de altını çizdi.

 

1 Adet Elektrikli Yandan Yüklemeli H.S.Ç.K. ve Arkadan Hidrolik Tertibatlı Çöp Konteyner Yıkama Ve Dezenfektan Aracı, 2 Adet 4m3 Kapasiteli Yol Süpürme Aracı, 1 Adet Elektrikli Binek Araç, 1 Adet Çift Kollu Kaldıraçlı (Hidrolikli) Kamyon, 5 Adet Konteyner,  1 Adet Vidanjör, 1 Adet Çöp Taksi, 1 Adet % 100 Elektrikli Basınçlı Yol Yıkama Aracı, 3 Adet % 100 Elektrikli Süpürge, 1 Adet Üstten Yüklemeli Mantar Ataşmanlı, 16+3 m3 Vinçli Hidrolik Sistemli Çöp Kamyonu Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne takviye edilirken önümüzdeki günlerde hizmet vermeye başlayacak.

 

 

Özellikle sıfır emisyonlu, %100 elektrikli süpürge araçları, kesintisiz 8 saat çalışabilme olanağı sunarken dar alanları temizlemek için kendi etrafında 360 derece dönebiliyor. Zamandan, iş gücünden ve maliyetten tasarruf sağlayacak olan araçlar, ortalama 100 km alan temizleme özelliğine sahip. Ayrıca bu araçlar sayesinde yüksek devir motor sesinin oluşturduğu gürültü kirliliğinin önüne geçilirken bu sayede çarşı içinde, festival ve etkinlik esnasında ya da sonrasında araç ile temizliğin sessiz yapılması mümkün olacak.




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EKONOMİ Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI