Bugun...



Ahmet Aras: Bodrum’daki siteler deniz kumu ile yapıldı. İmar barışı 300 bin tehlikeli bina doğurdu

Muğla’nın Bodrum ilçesinde bugün basın açıklaması yapan CHP’li Belediye Başkanı Ahmet Aras ilçenin fay hattı üzerinde bulunmasına rağmen hazırlıklı olmadığını belirterek “1970’li yıllardan sonra yapılan birçok site ve kooperatif deniz kumu ile yapıldı, imar barışı ile 300 binin üzerinde bina eklenti yaparak faydalandı, bunların hepsinin incelenerek güçlendirilmesi ve imar ve yapı denetim mevzuatının acilen deprem yönetmeliğine göre yenilenmesi gerekir” diye konuştu.

facebook-paylas
Tarih: 17-02-2023 16:50

Ahmet Aras: Bodrum’daki siteler deniz kumu ile yapıldı. İmar barışı 300 bin tehlikeli bina doğurdu

Muğla’nın Bodrum ilçesinde CHP’li Belediye Başkanı Ahmet Aras 10 gündür deprem bölgesinde bulunduktan sonra bugün geldiği ilçede basın toplantısı düzenledi. Bodrum Belediyesi’nin yaklaşık 220 TIR gıda, yiyecek, içecek ve yakacak yardımı ile Adıyaman’da destek olduğunu sekiz adet seyyar mutfak kurulduğunu belirten Aras “Depremi boyutu bilinenden görülenden çok daha fazla, orada olmayan orayı görmeyen bu büyüklüğü bilemez. CHP’li Belediye olarak deprem bölgesine destek vermeye devam edeceğiz. Bu felaket nedeniyle Bodrum’unda bir fay hattı üzerinde olduğunu bilerek yeniden oturup düşünme ve tedbir alma zamanıdır diyoruz, çünkü bu konuda hiçbir hazırlığımız ne yazık ki yok” diye konuştu.

 

 

BODRUM’UN SİTELERİ VE KOOPERATİFLERİ DENİZ KUMU İLE YAPILDI

Aras 1970’li yıllardan itibaren Bodrum’da yapılan siteler ve kooperatiflerdeki yüzlerce binanın deniz kumu ile yapıldığının bilindiğini ve bugüne kadar kesinlikle kalıcı önlem alınmadığı gibi sık sık çıkarılan imar barışı ile kaçak yapılaşmanın önünün açıldığını belirterek “Rantın çok yüksek olduğu ilçemizde imar barışı ile kaçak yapılarda arttı. Şu anda kaçak yapılaşma devam ediyor ve binaların statikleri ile oynanıyor. Bunlar normal değil.  Kentin kesinlikle yeni bir depremsellik planı yapılması gerekli.  Şu anda son imar barışı ile birlikte 300 bin yeni bağımsız bölüm oluştu. Yeni çıkması beklenen imar barışı nedeniylede kaçak yapılar aşırı şekilde arttı. Bunlarla bu mevzuatla mücadele etmek neredeyse imkansız” diye konuştu.

 

BODRUM TAŞIMA KAPASİTESİNİ AŞTI

Pandemi sonrası Bodrum’a olan aşırı ilginin inşaat furyasını başlattığını ve ilçenin taşıma kapasitesini aştığını belirterek “Artık yeni ruhsat vermek istemiyoruz. En az 4-5 mahallemizde imar planları durduruldu. Bugüne kadar yapılan binalarda ise kesinlikle TMMOB ile birlikte organize olarak imar ve yapı denetim mevzuatlarında yeniden yapılanmaya ve değişikliğe gitmek, tüm binaları bir kez daha gözden geçirmek zorundayız. Deprem bölgesindeyiz, depreme hazırlıklı olmak için kağıt üzerinde çalışmalar yeterli değil, bu nedenle Bodrum’da sık sık deprem ve benzer felaketlere yönelik geniş katılımlı tatbikatlar yapmak zorundayız” ifadelerini kullandı.

 

 

 

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI