Bugun...



Adrenalin tutkusu iki doktorun canına mal oldu, çığ altında kaldılar

Oliympos Dağı’na tırmanan 3 dağcıdan ikisi çığ altında kalarak yaşamını yitirmişti. Karlı havada dağa tırmanışa geçen ve yaşamlarını yitiren iki kişinin Larisa Devlet Hastanesi doktorları olduğu saptandı.

facebook-paylas
Tarih: 29-01-2021 11:14

Adrenalin tutkusu iki doktorun canına mal oldu, çığ altında kaldılar

Yunanistan’ın kuzeyinde 2917 metre rakım ile ülkenin en yüksek dağına tırmanışa geçen üç kişiden ikisi dün öğle saatlerinde meydana gelen çığda kaybolmuş, kurtulan 3. Cü dağcının telsiz iletiyşimi kurması ile arama kurtarma çalışmaları başlatılmıştı.

 

DAĞCILIK TUTKULARI SONLARI OLDU

 

Olympos Dağı’nın Kserolaki bölgesinde meydana gelen çığ düşmesi sonucu tonlarca karın altında kalan iki dağcıya ulaşıldı. Dağcıların Larissa Devlet Hastanesi’nde görevli 49 yaşındaki Dr. Thodoris Hatzopoulos ve 46 yaşındaki Dr.  Telemachos Zafeiridis olduğu ortaya çıktı. Her iki doktorunda yıllardır en zorlu hava koşullarında dağlara tırmanış yaptıkları ve adrenalin tutkunu oldukları belirtildi.

İki doktorun cenazeleri çıkarılarak otopsi yapılmak üzere çalıştıkları Larissa Devlet Hastanesi’ne gönderildi.

 

 CORONİVÜRÜS İLE MÜCADELEDE ÖN SAFLARDA MÜCADELEDE YER ALDILAR

 

Larissa Tabibler Birliği açıklama yaparak “Olympus Dağı’nda meydana gelen trajik kazada iki meslektaşımızı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Sağlık çalışanları olarak büyük bir üzüntü ve şok içerisindeyiz. İki doktorumuz en sevdikleri dağcılık sporunu yaparken yaşamlarını yitirdiler. Coronavirüs ile verdikleri mücadelede hep ön saflarda olmuşlardı” denildi.

 

 




Editör: Yaşar Anter




İLİŞKİLİ HABERLER

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DÜNYA Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI