Bugun...



ABD Yunanistan’a iyice yerleşiyor, 134 milyon dolarlık yardım yapacak.

ABD Batı Trakya ve Girit Adası’na bir yandan ağır zırhlı birlikler ve mühimmat yığınağı yaparken bir yandanda Yunanistan’a 134 milyon dolarlık savunma desteği vermek için harekete geçti. ABD’nin Yunanistan’a 2022-2026 yılları arasında 134 milyon dolarlık savunma desteği vereceği açıklandı.

facebook-paylas
Tarih: 24-07-2021 23:01

ABD Yunanistan’a iyice yerleşiyor, 134 milyon dolarlık yardım yapacak.

Yunanistan’ın önde gelen yayın organlarından www.newsboomb.gr haber sitesinin askeri haberlerle tanınan yazarı Konstantinos Mavraganis’in bugün okuyucularına duyurduğu haberde ABD’nin Yunanistan ile yaptığı savunma anlaşması çerçevesinde önümüzdeki 4 yıl içerisinde 134 milyon dolarlık destek sağlayacağı belirtildi.

 

ABD Kongre Bütçe Ofisi’nden yapılan açıklamaya göre ABD’nin Avrupa savunma ortakları ve müttefiklerinin yer aldığı proje kapsamında hazırlanan Avrupa Yeniden Sermayelendirme Teşvik Programı gereğince Yunanistan'a 125 milyon dolar (Her yıl 25 milyon dolar) yardım sağlanacağı açıklandı.

 

ASKERİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM İÇİN DESTEK VERİLECEK

 

Yunanistan’ın Rusya savunma sistemlerinden ayrılması ile ABD askeri teçhizat ve eğitimine verilen desteğin arttırılacağı bu kapsamda ayrıca Yunanistan'a Uluslararası Askeri Eğitim ve Öğretim (IMET) için 9 milyon dolar destek sağlanacağı açıklandı.

 

YUNANİSTAN ENVANTERİNDE SİLAHLAR DEĞİŞTİRİLİYOR

 

Yunan cephaneliğinde yer alan Rus menşeli silahlar arasında Kıbrıs'tan satın alınan S-300 (uçaksavar / anti-balistik) füzeler, eski SA-8 ( OSA-AK -Rus yapımı uçaksavar füzeleri , eski Doğu Almanya). ) ve ayrıca uçaksavar TOR-M1 olduğu belirtildi.

Yunanistan Silahlı Kuvvetleri’nin envanterinde bulunan ve Yunan  TOMA (Zırhlı savaş araçları) BMP-1'i , Kornet tanksavar füzelerini, tanksavar RPG -18 ve ZU-23 uçaksavar silahlar,  Çekoslovak kökenli (Eski Doğu Almanya'dan alınan) çoklu roketatar (ROP) RM-70 ve Rus / Ukraynalı hovercraft Zubr ABD ile ortak savuma işbirliği sürecinde kullanımının terk edileceği belirtildi.

 

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DÜNYA Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI