Bugun...



ABD uçak gemisi Eisenhower, Girit’e demirleyecek Başbakan Miçotakis ziyaret edecek

ABD donanmasının nükleer enerji ile çalışan dünyaca ünlü uçak gemisi USS Dwight D. Eisenhower’in yarın Girit Adası’ndaki Souda askeri üssü açıklarına demirleyeceği açıklandı. Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis ise Salı günü üst düzey ordu görevlileri ile uçak gemisini ziyaret edecek.

facebook-paylas
Tarih: 19-03-2021 11:35

ABD uçak gemisi Eisenhower, Girit’e demirleyecek Başbakan Miçotakis ziyaret edecek

ABD donanmasının en güçlü uçak gemisi olan ve nükleer enerji ile çalışan ve üzerinde 5600 hpersonel ile 90 uçak ve helikopter bulunan uçak gemisi Eisenhower’in yarın Girit Adası’ndaki Souda askeri üssü yakınlarına demirleyeceği açıklandı.

 

 

MİÇOTAKİS UÇAK GEMİSİNİ ZİYARET EDECEK

 

Girit Adası’nda devam eden Yunanistan, ABD ve Güney Kıbrıs ortak tatbikatlarına destek vereceği belirtilen Eisenhower uçak gemisinin Başbakan Kyriakos Miçotakis’in yanında Milli Savunma Bakanı Nikos Panagiotopoulos ve Genelkurmay Başkanı Konstantinos Floros olduğu halde Salı günü ziyaret edeceği açıklandı.

1977'de hizmete giren Nimitz sınıfı hava taşıyıcısı uçak gemilerinden ikincisi olan uçak gemisinin ABD'nin 34. Başkanı Dwight D. Eisenhower'ın adını alan ilk uçak olduğu belirtildi.

 

ORTA DOĞUDA ÖNEMLİ OPERASYONLARDA ROL ALDI

 

Dwight D. Eisenhower, 1980'de İran rehine krizi sırasında Kartal Pençesi Operasyonu ve 1990'larda Körfez Savaşı dahil olmak üzere ve son zamanlarda ABD'nin Irak ve Afganistan'daki askeri operasyonlarını desteklemek için yapılan operasyonlarda önemli rol oynadı.

 




Editör: Yaşar Anter




İLİŞKİLİ HABERLER

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI