Bugun...



ABD, Souda üssüne savaş uçakları ile 500 personel gönderiyor

Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Girit Adası’ndaki Souda Askeri Üssü’ne savaş uçakları ile 500 personel konuşlandıracak. Avrupa’da ABD’ye ait f 35 savaş uçağı sayısının ise 450’nin üzerine çıkacağı belirtildi.

facebook-paylas
Tarih: 16-05-2022 12:33

ABD, Souda üssüne savaş uçakları ile 500 personel gönderiyor

Yunanistan ile ABD’nin yaptığı yeni savunma anlaşması gereğince Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Akdeniz’deki Girit Adası’ndaki Souda Üssü’ne savaş uçakları ile 500 personel konuşlandıracağı açıklandı. Yunanistan’ın ulusal gazetelerinden Kathimerini gazetesinin haberine göre ABD, Souda’da bulunan Hava Üssü’nde 10 adet F-35 ve 14 adet F-15 savaş uçağı konuşlandırmaya hazırlanıyor. ABD’nin talebinin Yunanistan’ın Dışişleri ve Savunma Bakanlıklarına iletildiği  belirtildi.


UÇAKLAR TEMMUZ AYINDA GİRİT’E GELECEK
Girit’e konuşlanacak olan Amerikan savaş uçaklarının tatbikatlar ve operasyonlarda yer alacağı ayrıca yaklaşık  500 Amerikan Hava Kuvvetleri personelininde üsse yerleşeceği belirtildi.  Yerleşecek personel arasında pilotlar, uçak mühendisleri ve yer destek ekipleri yer alacak. ABD, son yıllarda Souda’daki varlığını geliştirmek amacıyla bazı girişimlerde bulunmuştu.
 

AVRUPA’DAKİ F 35 SAVAŞ UÇAĞI SAYISI 450’YE ÇIKACAK
2035 yılına kadar, 48 ABD Hava Kuvvetleri F-35A’sı da dahil olmak üzere, Avrupa kıtasında 450’den fazla F-35 konuşlandırılacak. F-35 programındaki NATO üyeleri arasında Belçika, Kanada, Danimarka, İtalya, Hollanda, Norveç, Polonya, Birleşik Krallık ve Amerika Birleşik Devletleri yer alıyor.

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DÜNYA Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI