Bugun...



90 Kadın Üreticiye ve 9 Köye 2 Bin Saman Balyası Dağıtıldı…

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne ait 103 dönüm arazide Yem Bitkisi Yetiştiriciliği projesi kapsamında yine İl/İlçe Müdürlüğünce yetiştirilen tritikale ve lenox karışık yeşil ot hasadı yapıldı

facebook-paylas
Tarih: 08-06-2023 17:12

90 Kadın Üreticiye ve 9 Köye  2 Bin Saman Balyası Dağıtıldı…

 Verimin iyi olduğu tarladan yaklaşık 45 tona yakın  ürün elde edildi. 2 bin saman balyası yapılarak bunun tamamı “Kadın Dayanışması ile Koyun Yetiştiriciliği” projesi kapsamında Milas İlçesinde destek alan 90 kadın üreticiye ve yangından etkilenen mahalle muhtarlıklarına törenle dağıtıldı.Törene Muğla Tarım ve Orman İl Müdürü Barış Saylak, Milas İlçe Müdürü Ali Parlu, TARİŞ Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Gül, Milas Ziraat Odası Başkanı Kahraman Akar, muhtarlar ve üreticiler katılım sağladı.  

 

2 bin balyayı üreticilerimize dağıtıyoruz …Üretmek dışında başka şansımız yok.

İl Müdürü Barış Saylak yaptığı konuşmada “ 20 yıldır hazinede olan arazimizi tekrar İl Müdürlüğüne kazandırarak burada üreticilerimiz için yem bitkisi yetiştirdik. 103 dekar alanda yetiştirilen tritikale ve lenox karışımı 2 bin ot balyasını il Müdürlüğümüz tarafından yürütülen “Kadın Dayanışması ile Koyun Yetiştiriciliği” projesi kapsamında Milas İlçesinde destek alan 90 kadın üreticimize ve yangından zarar gören mahallelerimize dağıtıyoruz. Bu yıl verim bahar yağmurlarıyla güzel oldu. Yaklaşık 45 tona yakın ürün elde ettik ve tamamını sizlere dağıtıyoruz.  Biz destek vermeye devam edeceğiz, sizler üretmeye… Çünkü üretmek dışında başka şansımız yok.” dedi.

Öte yandan kadın üreticiler hem Kadın Dayanışması ile Koyun Yetiştiriciliği projesinden hem de verilen yem desteğinden memnuniyetlerini dile getirdiler.

 

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EKONOMİ Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI