Bugun...



80 Yıllık Yakaköy Cami onarılıp yeniden ibadete açılacak

Bodrum’un Yakaköy Mahallesi’nde yaklaşık 80 yıl önce yapılan ancak bakımsızlık nedeni ile 20 yıldır kullanılmayan Yakaköy Cami’nin onarılarak yeniden ibadete açılacağı belirtildi.

facebook-paylas
Güncelleme: 12-01-2021 13:35:29 Tarih: 25-12-2020 13:59

80 Yıllık Yakaköy Cami onarılıp yeniden ibadete açılacak

Bodrum’da 1940’lı yıllarda yapılan ve 20 yıldan beri de kullanılamayan Yakaköy cami için imece usulü tadilat çalışması başlatıldı.

 

Bodrum’un Yakaköy Mahallesi’nde 20 yıldır atıl vaziyette duran Yakaköy Camii’de bugün CHP’li belediye Başkanı Ahmet Aras, Ak Parti İlçe Başkanı Osman Gökmen ve vatandaşlar incelemelerde bulundu. Ardından tadilatına başlanan caminin yaklaşık birbuçuk ay sonra ibadete hazır hale getirileceği belirtildi.

Aras  “ Ak Parti İlçe Başkanı Osman Gökmeni ile bir araya gelerek el birliği ile camiyi tamir etmek için çalışmalara başladık. Hem camimiz, küçük bir köy odamız ve 1328 yılından kalma bir çeşme var. Bunların da toparlanmasıyla burası güzel bir konuma gelecek. Biz aynı şekilde köylerimizdeki okul, mescit, çeşme gibi bütün değerlerimize sahip çıkmayı düşünüyoruz” diye konuştu.Ak Parti İlçe Başkanı  Osman Gökmen, camiyi Mehmet Akbaba’nın hayrına yaptıklarını belirterek

“Bu cami 1940’lı yıllarda imece usulüyle yapılan bir cami. Şu anda biz bu caminin tadilatını yaparken imece geleneğinide yaşatıyoruz. Birçok hayırseverimiz farklı konularda bize destek sağlayacak. İnşallah kısa bir süre içerisinde  bir Cuma namazında beraber olacağız” dedi.

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI