Bugun...



80 yıllık Bodrum hatıralarını bir kitapta topladı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde duayen siyasetçi ve turizmci 92 yaşındaki Etem Demiröz Bodrum’un son 80 yılındaki gelişimini düşündüren, ağlatan, güldüren, ticari, siyasi ve mizahi yönleriyle bir kitapta topladı. Demiröz “Bodrum çok hızlı gelişti biz ayak uydurmaya çalışırken siyasetten ticarete, turizmden kaptanlığa kadar birçok iş yaptık. Bodrum’un son 80 yılında yaşananlar bir kitaba sığmaz ama biz yaşadığımız acı ve tatlı anları anlattık. Bodrum’un nereden nereye geldiğinin bilinmesini istedik"

facebook-paylas
Tarih: 22-05-2022 15:56

80 yıllık Bodrum hatıralarını bir kitapta topladı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaşayan evli ve üç çocuk babası duayen siyasetçi ve turizmci 92 yaşındaki Etem Demiröz yaklaşık Bodrum’un ve hayatındaki 80 yıllık geçmişi Hatıralar isimli kitabında topladı. Bodrum Belediyesi Trafo Kültür Merkezi’nde düzenlediği imza ve kitabının tanıtım gününde konuşan Demiröz Gazeteci Fatih Bozoğlu ve Eğitimci Güngör Sezgün’ün desteği ile hazırladığı kitabında Bodrum’un sosyal, ticari ve siyasal yaşamından ekonomisine kadar 80 yıla yakın süreyi içeren hatıralarını anlattı. 

 

KENTİN HER YERİ DEĞİŞTİ

Demiröz “Bodrum çok hızlı gelişti biz ayak uydurmaya çalışırken siyasetten ticarete, turizmden kaptanlığa kadar birçok iş yaptık. Bodrum’un son 80 yılında yaşananlar bir kitaba sığmaz ama biz yaşadığımız acı ve tatlı anları anlattık. Bodrum’un nereden nereye geldiğinin bilinmesini istedik. Bu 80 yıl içerisinde insanlarda, kuşlarda, hayvanlarda, tabiatta, her alanda yaşadığımız değişiklikleri yazmaya çalıştım. Geçmişle bugünün mukayese imkanı olsun diye bu hatıraları kaleme döktüm. Düşündüren, ağlatan, güldüren ticari, siyasi, mizahi konularda ne görmüşsem buraya kaydettim.” Diye konuştu.

 

 

DÜNYADA HİÇ BİR KENT BÖYLE HIZLI GELİŞMİŞ OLAMAZ

Demiröz daha öncede Belgelerle Gemi Yanaşma İskelesi Seyir Defteri, Bir Zamanlar Bodrum- Zor Yıllar isimli kitaplarını yayınladığını belirterek “Bodrum yoktan var olan bir dünya kenti haline geldi. Bir zamanlar sadece süngerci ve narenciye vardı. Şimdi milyon euroluk evler oteller var. Dünyada hiçbir böyle hızlı bir şekilde gelişim gösteremez. Bir siyasetçi ve turizmci olarak tüm bu gelişimlerden nasibimizi aldık. Bazen Bodrum elden gidiyor dedik, bazen dünya markası olduk, dedik. Acı tatIı, traji komik birçok kişinin bilmediği konuları anılarımız arasında bu kitapta topladık” diye konuştu.




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÜLTÜR SANAT Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI