Bugun...



74 Baro Başkanı’ndan yangınlara yönelik ortak basın açıklaması

Türkiye’deki 74 Baro Başkanı ortak basın açıklaması yaparak, yangınlardan sonra yapılan boş basın açıklamalarını sert bir şekilde eleştirdi. 2018-2021 TBB Adana Barosu delegesi Doğu Akdeniz Çevre Dernekleri ve Ekoloji Birliği gönüllü avukatı İsmail Hakkı Atal (Muğla Barosu) tarafından yapılan ortak açıklama aşağıdaki şekildedir.

facebook-paylas
Tarih: 31-08-2021 11:06

74 Baro Başkanı’ndan yangınlara yönelik ortak basın açıklaması

74 BARO BAŞKANI YANGINLARA KARŞI  "YETKİLİ MAKAMLARI DERHAL ADIM ATMAYA "ÇAĞIRAN BOŞ BASIN AÇIKLAMALARI YAPMAK YERİNE YETKİLİ MAKAMLARA ADIM ATTIRMA GÖREVİNİ YERİNE GETİRMEYEN TBB BAŞKANI-LİTAİ TEKFURU  METİN FEYZİOĞLU'NU HEMEN -ŞİMDİ -DERHAL  KOLTUĞUNDAN İNDİRMELİDİR.

 

 

      Muğla ve Antalya 15 gün yandı . Tunceli 13 gündür yanıyor. Yangınlara sadece " BAKAN " Orman Bakanı yanında görevini yapmayan ORMAN BAKANI ve ORMAN GENEL MÜDÜRÜNE  karşı kılını kıpırdatmayan Avukatlık kanununun  95 / 21. maddesinde yazılı “Hukukun üstünlüğünü ve insan haklarını savunmak, korumak ve bu kavramlara işlerlik kazandırmak," görevini kasten yerine getirmeyerek GÖREV SUÇU İŞLEYEN , AVUKATLARIN ÇATI ÖRGÜTÜ TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİNİN GÜCÜNÜ  ATIL BIRAKMAK , AVUKATLIK ÖRGÜTÜNÜ PASİFİZE ETMEK İÇİN ÖZEL ÇABA GÖSTEREN bir  TBB başkanı Metin Feyzioğlu var. 

 

 

             - İklim değişikliği , termik santraller , madencilik faaliyetleri ve ormansızlaşmanın neden olduğu  Corona virus salgınları  ve yakın gelecekteki MUTASYONLAR  hepimizin  hayatını tehdit ederken https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2874344/), CORONA VIRUS salgnlarına neden olan  TERMİK -NÜKLEER -MADEN -ORMANSIZLAŞMA MÜCADELESİ VERMEK YERİNE bir nevi TEKFURLUK - DEREBEYLİK gibi koruduğu TBB Başkanlığını sürdürebilmek   için   güç -çıkar odaklarına tavizler veren   Türkiye'nin heryerinde çevre -ekolojisi mücadelesi veren GÖNÜLLÜ 34 AVUKATTAN OLUŞAN TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ ÇEVRE KOMİSYONUNU "cebren ve hileyle" DAĞITAN,  yerine 7 kişilik İŞLEVSİZ ( tek bir çevre-ekoloji  davası olmayan )  bir komisyon kuran TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ BAŞKANI METİN FEYZİOĞLU YANGINLAR SIRASINDA NEREDE ? 20 YILDA YANAN ORMANIMIZ KADAR ORMAN SADECE 1 YILDA YANDI. AVUKATLIK KANUNUNA GÖRE İNSAN HAKLARINI SAVUNMAK GÖREVİNİ YERİNE GETİRMESİ GEREKEN Metin Feyzioğlu NE MUĞLA YANGINLARINDA , NE DE TUNCELİ YANGINLARINDA ORTADA YOK. ÜZERİNE VAZİFE OLAN MUĞLA -ANTALYA -TUNCELİ YANGINLARINDA ORTADA GÖZÜKMEYEN METİN  FEYZİOĞLU , BARIŞ PINARI  HAREKATINDA İSE  MİLLİ SAVUNMA BAKANI  EDASIYLA DOĞU ANADOLU'da üzerine vazife olmayan işlerde ahkam kesmişti.

 

 

                              İklim krizi ve iklim krizinin neden olduğu ORMAN YANGINLARI -CORONA VIRUS salgınları Türkiye'nin geleceğini ve ulusal güvenliğini tehdit etmekteyken ,  Avukatların çatı örgütü olan TÜRKİYE  BAROLAR BİRLİĞİ"nin başkanı Metin Feyzioğlu TBB'nin devasa gücünü KASTEN PASİFİZE ETMEKTEDİR. ORMAN YANGINLARINA KARŞI GÖREVİNİ YERİNE GETİRMEYEN ORMAN BAKANI ve ORMAN GENEL MÜDÜRÜ ÜZERİNDE BASKI KURMASI  , GEREKİRSE ONLARIN  YARGI önüne  gelmesi için gerekli mekanizmaları çalıştırması gereken kurum,  avukatların çatı örgütü Türkiye Barolar Birliğidir. ANCAK TBB BAŞKANI METİN FEYZİOĞLU , TBB BAŞKANI GİBİ DEĞİL , LİTAİ TEKFURU GİBİ HAREKET ETMEKTE   YÖNETİM KURULU ÜYELERİ İSE ÜLKEMİZİN ve İNSANLIĞIN GELECEĞİNİN TEHDİT ALTINDA OLDUĞU ÇOK KRİTİK ZAMANLARDA  ne kamu vicdanında ne de MAHKEME-İ KÜBRA'da hesap veremeyecekleri  bir şekilde MF'nin yanlışlarına  sessiz kalmaktadırlar.   

 

 

                    Biz 2018-2021  TBB  delegeliği görevimiz sırasında da , Avukatlık Kanununun 95. maddesi doğrultusunda  TBB'nin görevini yapması için uyarı ve baskı görevimizi yerine getirdik. TBB Adana barosu delegesi olarak  iklim değişikliğinin orman yangınlarına ve salgın hastalıklara neden olacağına ilişkin bilimsel delilleri de ortaya koyarak "İklim Değişikliğine Neden Olma”nın   Uluslararası  Ceza Mahkemesinde “insanlığa karşı suç “ kapsamına alınarak  yargılanması   için TBB 'nin ULUSLARARASI BİR ÇALIŞTAY  DÜZENLEMESİ “YÖNÜNDE 21.06.2019 tarihinde talepte bulunmuş ve TALEBİMİZİN TBB tarafından  REDDİ SONRASINDA  Ankara 5. İdare Mahkemesinin 2019/ 2009   E.  2020/1663  K.sayılı dosyasıyla  Avukatlık Kanununun 95. maddesindeki görevlerini yerine getirmeyen TBB'ye dava açmıştık. 

 

 

                Bu meyanda 74 BARO BAŞKANININ  GÖREVİ, YANGINLARA SADECE " BAKAN " KAMU GÖREVLİLERİNİ "BOŞ " BASIN AÇIKLAMALARIYLA GÖREVE ÇAĞIRMAK DEĞİL   

 

              - ÖNCELİKLE SAHAYA İNEREK ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜKLERİNİN GÖREVLERİNİ YAPMASI İÇİN BASKI OLUŞTURMAK,

 

                 - VE DE EN ÖNEMLİSİ  TBB BAŞKANI GİBİ DEĞİL , LİTAİ TEKFURU GİBİ HAREKET EDEN METİN FEYZİOĞLU'NU İŞGAL ETTİĞİ KOLTUKTAN BİR AN ÖNCE İNDİREREK  ÇEVRE -EKOLOJİ -İNSAN HAKLARI MÜCADELESİNİN ÖNÜNÜ AÇACAK BİR TBB BAŞKANI SEÇMEKTİR.

                 Kamuoyuna saygıyla ve görev bilinciyle duyururum. 31.08.2021

 

                                                                                        




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER ÇEVRE Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI