Bugun...



72 yıllık Muğla’nın en eski gazetesi satılığa çıkarıldı

Milas'ta 72 yıldır yayın hayatına devam eden Menteşe Gazetesi, imtiyaz sahibi tarafından satılığa çıkarıldı. Medya şirketinin satılığa çıkardığı kuruluşlar arasında Gazete Milas, anlık haber sitesi Günaydın Milas ve Radyo Tech de var...

facebook-paylas
Tarih: 14-03-2021 12:55

72 yıllık Muğla’nın en eski gazetesi satılığa çıkarıldı

İzmir’de gazetecilik yapan Turgut Dizdar’ın vatanı görevini yapmak üzere geldiği Milas’ta terhisinden sonra 1949 yılında kurduğu Menteşe Gazetesi satılığa çıkarıldı.

 

11 Ocak 1949’da Milas Postası adıyla yayın hayatına başlayan gazete, ilerleyen yıllarda kadrosunu değiştirmeden Menteşe Gazetesi ismini aldı.

 

2003 yılına kadar Turgut Dizdar’ın önderliğinde yayınlanan gazetenin yönetimi, Dizdar’ın hayatını kaybetmesi nedeniyle oğlu Oktay Dizdar’a geçti.

 

Oktay Dizdar yönetiminde 2 yıl yayınlanan Menteşe Gazetesi, 2005 yılında Dizdar’ın sağlık sorunları nedeniyle el değiştirdi.

 

Menteşe Gazetesi, uzun bir dönem gazetenin yazı işleri müdürlüğü görevini üstlenen Nazmi Doğru’nun torunu Nazmi Doğru’ya satıldı. Satılığa çıkarılan Menteşe Gazetesi’ne, 16 yıldır Nazmi Doğru imtiyaz sahipliği yapıyor.

 

Satılığa çıkarılan kuruluşlar arasında 18 yıl önce kurulan Gazete Milas, bölgede kurulan ilk haber sitelerinden biri olan Günaydın Milas ile Radyo Tech bulunuyor.

 

GAZETELER BİRER BİRER KAPANIYOR! DESTEK ŞART!

 

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Karaca, Anadolu basınının zor bir süreçten geçtiğini belirterek “4 yıl önce resmi ilan alan yerel gazetelerin sayısı Bin 800’dü. Şu anda ise 925’lere düştü. Zor bir süreçten geçiyoruz. Ne yazık ki gazete kapanmaları 2021 yılında da devam edecek.” dedi.

 

CEMİYETTEN ZİYARET

 

Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Süleyman Akbulut ve Yönetim Kurulu Üyeleri Milas Belediye Başkanı Av. Muhammet Tokat’ı makamında ziyaret etti. Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette yerel basının sorunları konuşularak, istişarelerde bulunuldu.

 

Gerçekleştirilen ziyaret için Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Süleyman Akbulut ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür eden Milas Belediye Başkanı Av. Muhammet Tokat, “Ülkemizde gazetecilerimizin karşı karşıya olduğu zorlukları biliyoruz. Zor şartlar karşısında ulusal ve yerel basında bu işi idealist çerçevede götürmek isteyen insanların ne kadar takdire şayan bir çaba içerisinde olduklarının farkındayım. Milas Belediyesi olarak bizlerde kendi imkanlarımız çerçevesinde ve nasıl yardımcı olabiliriz noktasında her zaman yerel basınımızın yanında olmaya çalışıyoruz ”dedi.




Editör: Melis Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI