Bugun...



57. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu 1303 fidan dikilerek start aldı

Muğla’nın Bodrum ilçesinden yarın sabah saatlerinde startı verilecek olan 57. Cumhurbaşkanlığı Uluslar arası Bisiklet Turu’nun basın toplantısı bugün yapıldı. 6 günde 1303 kilometre yol kat edecek bisikletçiler için Bodrum’da oluşturulan Cumhurbaşkanlığı Bisiklet turu Hatıra Ormanı’na 1303 fidan dikildi. Fidan Dikimine Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu ve CHP'li Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras'ta katıldı.

facebook-paylas
Güncelleme: 09-04-2022 16:00:16 Tarih: 09-04-2022 15:48

57. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu 1303 fidan dikilerek start aldı

Muğla’nın Bodrum ilçesinden yarın Bodrum- Kuşadası etabı ile sabah 09.00’da start alacak olan 57. Cumhurbaşkanlığı Uluslar arası Bisiklet Turu’nun tanıtım toplantısı bugün düzenlendi. Bodrum’dan başlayarak altı etap sonunda 1303 kilometre yol kat edildikten sonra İstanbul’da sona erecek olan tur ile ilgili düzenlenen toplantıya  Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, federasyonun asbaşkanları Metin Cengiz ve Bahattin Akyön, yarış direktörü Mutlu Erçevik ile medya direktörü Faik Gürses katıldı.

Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, start öncesi son güne geldikleri için heyecanlı olduklarını aktararak, "1989'dan beri bu tura katılıyorum ama bugün ayrı bir heyecan var. Bu heyecan güzel şeyler olacağına işaret diye düşünüyorum. İlk defa farklı bir parkurda yola çıkıyoruz. Bu yıl 1915 Çanakkale Köprüsü'nü geçerek 57. Alay Şehitliği'nde etap bitireceğiz. Geçen hafta medya turunda Çanakkale Köprüsü'nü bisikletle geçtik. Oradaki heyecanım en az bugünkü kadar vardı. İlk defa Çanakkale Köprüsü'nü geçtim. Geçerken farklı duygulara kapıldım. Gelişen Türkiye'mizin büyük bir projesini ülkemize kazandıran Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a hem bisiklet ailesinin hem de bu ülkede yaşayan herkesin bir teşekkür borcu olduğunu düşünerek o köprüyü geçtim” dedi.

 

 

HER 1 KİLOMETRE İÇİN BİR FİDAN DİKİLDİ

Bodrum’un Güvercinlik Mahallesi’nde geçtiğimiz yıl Temmuz ayında çıkan orman yangınında kül olan Halep Çamı Ormanı’nda yanan alanlarda 57. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu Hatıra Ormanı oluşturuldu. Belediye Başkanı Ahmet Aras, Orman Bölge Müdürü Yasin Yaprak ve Federasyon Başkanı Emin müftüoğlu'nun katıldığı törende çocuklarla birlikte fidan dikildi. Müftüoğlu "Turumuzda çok önemli sporcular yarışacak. Hem heyecan hem doğa hem tarih hem de tanıtım var. Kültür ve Turizm Bakanlığı'mızın inanılmaz katkıları var. Ülkemizde bisiklet turizmi ile ilgili çok önemli gelişmeler yaşanıyor. Bisiklet dostu otellerle turizm gelirlerimizi farklı boyuta taşınıyor. Ülkemize 4 milyar dolar gibi turizm gelirine bisiklet ailesi de katkı sağlayacak. Bunu hep birlikte başaracağız. Bugün burada oluşturduğumuz hatıra ormanında ise her 1 kilometre için 1 fidan dikerek yanan ormanlarımızın yeniden yeşermesine katkıda bulunduk. Cumhurbaşkanlığı bisiklet turunun adı buradaki ormanda ilelebet yaşayacak" diye konuştu.

Hatır ormanı fidan dikim etkinliğine katılan çocuklara rüzgar gülü ormanlık alan yapbozları dağıtıldı.

Bu yıl Bodrum'dan başlayarak İstanbul'a gelecek Tour of Türkiye'de geçilecek 8 etap şöyle:

Bodrum-Kuşadası: 207 kilometre

Selçuk (Efes)-Alaçatı: 158 kilometre

Çeşme-İzmir (Karşıyaka): 123 kilometre

İzmir (Konak)-Manisa (Spil): 147 kilometre

Manisa-Ayvalık: 192 kilometre

Edremit (Akçay)-Eceabat (57. Alay Şehitliği): 205 kilometre

Gelibolu-Tekirdağ: 135 kilometre

İstanbul-İstanbul: 136 kilometre

Altı WorldTour takımı yer alacak

14 ülkeden 25 takımın katılacağı turda 34 farklı ülkeden toplam 175 sporcu yarışacak.

Tour of Türkiye'de geçen yıl 3 olan WorldTour takım sayısı bu yıl 6'ya yükselirken, 12 pro takım ve 7 kıta takımı mücadele edecek.

Organizasyonda kıta takımı kategorisinde Türkiye'den Sakarya Büyükşehir Belediyesi ile Spor Toto da yer alacak.

 

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SPOR Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI