Bugun...



3500 yıllık tarihi mekanda "Karia'dan Esintiler" defilesi

Muğla’nın Milas ilçesinde 3500 yıllık antik Uzunyuva Anıt Mezarı’nda düzenlenen Müzeler Günü Kutlaması’nda lise öğrencilerinin sunduğu Karia’dan Esintiler isimli antik defile izleyenleri hayranı bıraktı.

facebook-paylas
Tarih: 19-05-2022 16:59

3500 yıllık tarihi mekanda

Muğla’nın Milas ilçesinde Müzeler Günü nedeniyle bir dizi etkinlik düzenlendi. 3500 yıllık Antik Uzunyuva Anıt Mezarı’nda düzenlenen defile ve sergi etkinliğinde Milas Belediye Başkan Yardımcısı Halil Mutlu, Milas Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Abuzer Kızıl, Milas Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, Milas Müze Müdürü Mehmet Çelebi, Milas Halk Eğitimi Müdürü Tunahan Bayram, davetliler ve öğrenciler katıldı.

 

MÜZECİLİK BİLİNCİNİ GELİŞTİRMEK İSTİYORUZ

Mehmet Çelebi yaptığı konuşmada kültür başkenti Milas’ın kültürel zenginliğe ve değerlere sahip olduğunu belirterek  “Antik dönemde Karia uygarlığına başkentlik yapmış olan Mylasa ve Menteşeoğulları Beyliğine başkentlik yapmış olan Beçin gibi bir hazineye sahip, önemli bir tarihi birikimi olan İlçemiz, zengin bir kültürel mirasa sahiptir. Statik müzecilik anlayışından daha dinamik bir müzecilik anlayışına geçilen bir dönemde, Müze Müdürlüğü olarak bizler, geniş bir yelpazede tarihi bir birikime sahip olan şehrimizin kültürel değerlerini tanıtmak ve toplumumuzda müzecilik konusunda farkındalığı artırmak için çeşitli etkinlikler düzenledik” diye konuştu.

 

 

HALK EĞİTİM KURSİYERLERİNİN DEFİLESİ HAYRAN BIRAKTI

Milas Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü giyim öğretmeni Nadiye Uslu’nın Karia’dan Esintiler isimli kıyafet koleksiyonunun sergisi gerçekleştirildi. Modellerin kral mezarında sergilediği kıyafetlerdeki yöresel ve tarihsel motifler, zeytin figürleriyle süslü kıyafetler beğeniyle izlendi.

Defilenin ardından el işi eserlerden oluşan sergi açıldı. Milas Halk Eğitimi Merkezi’ndeki kursiyerlerin ve usta öğreticilerin eserleri, beğeni ile izlendi. Müzeler Günü etkinlikleri kapsamında öğrencilere yönelik sanatsal etkinlikler de gerçekleştirildi.

 




Kaynak: habermilas.com

Editör: Melis Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÜLTÜR SANAT Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI