Bugun...



3400 Yıllık Leleg yolu dünya turizmine kazandırılacak

TÜRSAB Alternatif Turizm Komitesi Başkanı Mustafa Demir Muğla’nın Bodrum ilçesinde tarihi, kültürel ve doğa güzellikleri dolu 185 kilometrelik 3400 yıllık Leleg yolunun alternatif turizm içerisinde değerlendirilmesi için tanıtım çalışmalarına başlandı.

facebook-paylas
Tarih: 16-01-2021 21:07

 3400 Yıllık Leleg yolu dünya turizmine kazandırılacak

ANTERHABER- ÖZEL: TÜRSAB Alternatif Turizm Komitesi Başkanı Mustafa Demir “Bodrum gibi bölgelerde zengin ve kaliteli turisti çekebilmek için deniz, kum, güneş üçlemesinden kurtularak alternatif turizm olanakları yaratmalıyız. 3400 yıllık tarihi Leleg yolunda tüm hazırlıklar yapıldı. Bu ay sonunda TÜRSAB olarak çekeceğimiz tanıtım filmi ile 12 bin acenteye bu yolu tanıtacağız. Pandeminin  etkisi ile Avrupa’da 26 milyon turist doğa yürüyüşü turizmine yönlendi. Turizmde dengelerin değiştiği dönemde elimizdeki bu değeri fırsata çevirip kazançlı çıkacağız” diye konuştu.

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaşayan evli ve iki çocuk babası 45 yaşındaki Difference Tour Acentesi Yönetim Kurulu Başkanı ve TÜRSAB Alternatif Turizm Komitesi Başkanı Mustafa Demir,  Bodrum Yarımadası ile Gökovayı kapsayan bölgede bulunan 185 kilometre uzunluğundaki 3400 yıllık tarihi Leleg yolunun doğa yürüyüşleri turizmine kazandırılması için çalışmalara başlandığını söyledi.

 

 

2013 YILINDA BAŞLATILAN PROJEDE İŞARETLEMELER YAPILDI

 

Tarihi Leleg yolu yürüyüş rotasının Uluslarararası Tur Operatörleri’nin proğramına alınmasını sağlayacaklarını belirten Demir bu güzergahta 30 köy ile birlikte Tengela, Termela, Pedasa ve Sümegria antik kentleri ile onlarca kilise, tarihi su sarnıçları, değirmenler ve binlerce yıllık mağaralar ile doğa güzellikleri bulunduğunu belirterek “ 3 kilometrede bir giriş çıkışların yapılabileceği rota tarihi, kültürel ve doğal zenginliklerle dolu. Parkur en amatör yürüyüşten en profesyonel yürüyüşçüye kadar herkese hitap ediyor. Doğa yürüyüşleri turizminin Ekim ve Mart ayları arasında ve birer haftalık paket turları halinde düzenlemeyi planlıyoruz. Hayata geçirdiğimizde durgun geçen kış günlerinde ilçeye büyük hareketlilik getireceğine inanıyoruz” dedi.

 

 

PANDEMİ SÜRECİNDE TURİZMİN PORTFÖYÜ DEĞİŞTİ, DOĞA YÜRÜYÜŞLERİ TUTKU OLDU

 

Pandemi süreci ile birlikte artık turizmde kitle turizmi ve ye iç yat, her şey dahil gibi çeşitlemelerin yerini daha az kitlelerle ve doğada yapılabilen alternatif turizm çeşitliliğine bıraktığını belirten Demir “Bu fırsatı kaçırmak istemiyoruz. Avrupa’da pandemi nedeniyle 26 milyon turist bu yıl doğa yürüyüşleri turizm paketlerine yöneldi. Bizde  bu rakam ise çok gerilerde. Ancak Fethiye ve Antalya bölgesi kapsayan Karya Yürüyüş Parkuru’nda geçen sene yerli ve yabancı turist olarak 160 bin kişi doğa yürüyüşü turizminden faydalandı TÜRSAS ile birlikte bu ay içerisinde hazırlayacağımız televizyon proğramı ile Leleg yolu projesini ülkemizdeki 12 bin yerli ve yabancı tur operatörüne tanıtacağız” ifadelerini kullandı.

 

 

DÜNYACA ÜNLÜ İSİMLER LELEG YOLUNDA YÜRÜMEYE BAŞLADI

 

Demir son üç yıl içerisinde Rusya’nın önde gelen bankalarının CEO’ları ile ünlü Rus ve Azeri Milyarderlerin, Suudi Arabistan, Katar, Dubai kraliyet aile bireyleri ile dünyaca ünlü Holywood yıldızlarının Bodrum’a gelerek Leleg yolunda yürüyüş yaptıklarını ve hayran kaldıklarını belirterek “Dünyaca ünlü milyarderler artık Bodrum’a geldiklerinde denizin kenarında güneşlenip, yüzmek istemiyorlar. Geldikleri yörenin tarihini, doğasını binlerce yıllık geçmişini öğrenin, o tarihi dokuyu hissetmek istiyor. Bu nedenle geçtiğimiz yıllarda başlattığımız 7 günlük paket turları yapacağımız profesyonel tanıtım ile hem ülkemizde hemde dünyaya tanıtmış olacağız.Pandemi sürecinden sonra turizm asla eskisi gibi yani kitleler halinde olmayacak. Küçük gruplar ve doğa tercih edilerek yapılan alternatif turizm ön plana çıkacak” diye konuştu.

 

 

TURİZMİN GELECEĞİ ALTERNATİF DOĞA VE KÜLTÜR YÜRÜYÜŞLERİNDE

 

İzmir Turist Rehberleri Odası Başkan Yardımcısı ve 30 yıllık profesyonel tur rehberi Ayça Kesici ise “Pandemi sonrası turizm hızla kabuk değiştiriyor. Bizde gerek Ege ve gerekse Akdeniz’de Anadolu’da kültür ve doğa açısından çok değerli olan yürüyüş rotalarımızı turizmin içerisinde profesyonel olarak yer almasını sağlamalıyız. Örneğin şu anda Kapadokya ve Akdeniz’deki Likya yürüyüş rotaları her yıl binlerce kişiyi çekiyor. Artık turistler sadece doğa yürüyüşleri tur paketi almak için yarışıyor. Muğla, İzmir, Çanakkale ve Aydın bölgesinde  ise zeytin ve şarap yollarının yanı sıra Leleg yolu gibi tarihi rotalarımız var. Şimdi tanıtım ile birlikte büyük bir hızla bu rotalarda hizmet verecek rehberlerimizi uzmanlaşma proğramlarına dahil ederek rota içerisinde doğal ve tarihi alanları en işi şekilde öğrenmelerini sağlayacağız. Artık turizmin geleceği alternatif turizm içerisinde en kolay yapılabilecek yürüyüş turları geliyor. Türkiye’ye yürüyüş turları sayesinde milyonlarca turistin gelmesini sağlayabiliriz” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Editör: Yaşar Anter




İLİŞKİLİ HABERLER

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER AKTÜEL Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI