Bugun...



3 sanatçının eserleri “Koza” sergisinde

Bodrum’daki Çarşı Mahallesi’nde hizmete giren Kraft Bistro Cafe’de 3 genç sanatçının eserleri “Koza” isimli sergide sanatseverlerle buluştu.

facebook-paylas
Güncelleme: 19-03-2023 10:33:39 Tarih: 19-03-2023 10:29

3 sanatçının eserleri “Koza” sergisinde

Sanat danışmanlığını yazar-fotoğrafçı Saner Gülsöken’in yaptığı sergide  dışavurumcu cesur leke ve renkleri ile hayatı sorgulayan sezgisel bilginin gücüne inanan Elif Özbek İlhan, kumaşlar ipler ve boyalarla soyut düzenlemeler oluşturarak kendine yolculuğa çıkmış Mert Mazı, lekesel üslubunu tekrar eden leke düzeni ve düzenin yolunu değiştiren hareketlerle harmanladığı çalışmaları ile Zehra Sargın eserleri büyük beğeni kazandı. Sanatlarında soyut dili benimsemiş üç genç sanatçının eserlerinin yer aldığı sergi 30 Nisan tarihine kadar açık kalacak.

 

 

Mert Mazı

26.09.1994 yılında bodrumda dünyaya geldi. İlk, orta ve lise eğitimini Bodrum’da aldı.

Yüksek öğrenimine Aydın Adnan Menderes Üniversitesi, Mobilya Dekorasyon bölümünde başladı. Ardından 2018 yılında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’ne kazandı ve halen eğitimine devam etmektedir.

Mert Mazi asamblaj tekniğini kullanarak, insanın zayıf kaldığı negatif duygular ile bas etmekte kullandığı somut araçları -farklı dokularda kumaş ve ipler- soyut geometri üslubuyla eserlerine taşımaktadır.

@ mrtsanatatolyesi

 

Elif Özbek İlhan

1992 yılında İzmir’de doğdu, çocukluk yıllarını Bodrum’da geçirdi. Resme olan ilgisi sayesinde sanat eğitimine 10-13 yaşlarında resim dersi alarak başladı.

Üniversitede burs kazanarak matematik okumaya başladıysa da Dokuz Eylül Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’nde lisans eğitimini tamamladı. Bu dönemde birçok sergi, duvar boyama grupları ve etkinliklere katıldı, kolektif bir grup oluşturup ev sergileri düzenledi.

2019 yılında Erasmus+ programı ile Barselona Galería Maxó’da staj yaptı. Bu sürecin sonunda, ilk kişisel sergisi Destabilized Mind isimli sergiyi düzenledi.

Bodrum’da yaşayan sanatçı, soyut ve dışavurumcu tavrı ile tinsellik ve renk uyumları üzerine üretimlerine devam etmektedir.

@ eliyifizi

 

Zehra Sargın

1982 İznik doğumlu sanatçı, sanat eğitimine 1996 yılında Bursa Anadolu Güzel Sanatlar Lisesinde başladı. 2004 de Marmara Üniversitesi Resim-İş Öğretmenliği Bölümünden mezun oldu. 2008’de Bodrum’a yerleşti.




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÜLTÜR SANAT Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI