Bugun...



3 bin yıllık tarihi "Toprağın Mirası" isimli sergi ile günümüze taşıdılar

Muğla’nın Bodrum ilçesinde 6 seramik kursiyerinin açtığı Toprağın Mirası isimli seramik sergisinde tamamı çamurdan yapılan eserler Orta Asya’dan Anadolu’a kadar gelen 3 bin yıllık tarih ve kültürü anlattı. Eserler sanatseverleri hayran bıraktı. Usta öğretici Çimen AKAT “Binlerce yıllık kültür varlıklarımızın önemli bölümü toprağın altında yatıyor. Bu nedenle toprak ve tamamı çamurdan yapılan eserlerimize 3 bin yıllık tarihimizi kültürümüzü yansıtmak ve yaşatmak istedik” diye konuştu.

facebook-paylas
Güncelleme: 12-05-2022 13:17:29 Tarih: 12-05-2022 13:03

3 bin yıllık tarihi

Muğla’nın Bodrum ilçesindeki Halk Eğitim Merkezi Yalıkavak Kursları bünyesinde usta öğretici Çimen Akat yönetiminde üç yıldır seramik çalışmalarına katılan 6 kadın kursiyer Bodrum Kalesi Haluk Elbe Sanat Galerisi’nde Toprağın Mirası isimli seramik sergisini sanatseverlerle buluşturdu.

 

ORTA ASYA’NIN 3 BİN YILLIK KÜLTÜRÜNÜ SANATSEVERLERLE BULUŞTURDULAR

Gülçin bağcı, İlay İlkay, Fügen Aybars, Didem Çıkla, Züay İntepe ve Nilgün Yüksel’in 47 eserinin yer aldığı sergide M.Ö. 5. Yüzyılda yapılan ve Altaylardan gelen Pazırık Halısı’nın anlatıldığı dev seramik halı eseri ile Göktürk Kağan Mezar Kurganı ve Piri Reis ile haritasının yer aldığı seramik eserler sanatseverleri hayran bıraktı. Sergide ayrıca kursiyerlerin Anadolu uygarlıkları ve Selçuklu Dönemi’ne ait eserlerde yer aldı.

 

 

TOPRAĞIN ALTINDAKİ UYGARLIKLARIN UNUTULMAMASINI SAĞLADIK

Usta öğretici Çimen Akat yaptığı açıklamada “Kursiyerlerimiz pandemi dönemi dahil son üç yılda yaptıkları ve birbirinden değerleri pahabiçilemez eserleri sergilemenin ve beğenilmiş olmanın mutluluğu ve gururunu yaşadılar. Yaşamın büyük bir bölümünün toprak ile bağlantılı olduğunu düşünürsek, geçmişteki binlerce uygarlık ve Orta Asya’dan gelen kültürümüzün önemli bir bölümününde toprak altında kaldığını biliyoruz. Bilimsel araştırmalar çerçevesinde yola çıkarak, önemli kaynakları araştırarak yaptığımız çalışmalar sonucunda çamura şekil vererek binlerce yıllık kültür varlıklarımızın önemini ve değerini eserlerimizle günümüze aktarmak istedik. Toprağın bize bıraktığı mirası  yine toprak kullanarak yaptığımız eserlerimizle 3 bin yıllık tarihimizi, kültürümüzü yansıtmak ve yaşatmak istedik” diye konuştu.

 

 

 

 

 

 




Editör: Yaşar Anter




İLİŞKİLİ HABERLER

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÜLTÜR SANAT Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI