Bugun...



200 göçmeni ölüme terk eden Yunanistan AİHM’de yargılanacak

Midilli Adası’nda göçmenlere yardım etmekle bilinen ve uluslar arası STK’larla birlikte hareket eden sivil Midilli Hukuk Merkezi isimli platform Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde (AİHM) Yunanistan’a mültecileri şiddet yoluyla iade etme girişiminden dolayı tazminat davası açtı. Yunanistan sahil güvenlik ekiplerinin Akdeniz’de yıldırım düşen bir teknede yaşam mücadelesi veren 200 göçmenin para ve telefonlarını alarak ölüme terk ettikleri nedeniyle tazminat davasının açıldığı belirtildi.

facebook-paylas
Tarih: 27-04-2021 11:55

200 göçmeni ölüme terk eden Yunanistan AİHM’de yargılanacak

Midilli Adası’nda göçmenlere yardım etmekle bilinen ve uluslar arası STK’larla birlikte hareket eden sivil Midilli Hukuk Merkezi isimli platform Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde (AİHM) Yunanistan’a tazminat davası açtığı ortaya çıktı.

 

AKDENİZDE 200  GÖÇMENİ ÖLÜME TERK ETTİLER

 

Yunanistan medyasının İngiliz The Guardian Gazetesi’nin haberine dayandırarak duyurduğu haberlerde geçtiğimiz Ekim ayında, aralarında 40 çocuk ve bir hamile kadının bulunduğu yaklaşık 200 mülteciyi Türkiye’den İtalya’ya taşımakta olan bir teknenin yıldırım düşmesi nedeniyle hasar görünce yardım istediği belirtildi.

 

 

DENİZİN ORTASINDA GÖÇMENLERİ SOYUP ÖLÜME TERK ETTİLER

 

Yunan Sahil Güvenlik ekiplerinin ‘full face’ (Yüzü tamamen kapatan maske) maskelerle olay yerine gittiği ve takviye istediği, akabinde yaklaşık 15 askerin yolcuların pasaport, cep telefonu, para ve eşyalarını alarak onları can sallarına bindirip denize atarak orada ölüme terk ettiği belirtildi.

 

200 GÖÇMENİ TÜRK SAHİL GÜVENLİĞİ KURTARMIŞTI

 

Mültecilerin 24 saat boyunca soğuk suların içerisinde ölümü bekledikleri, daha sonra Türk Sahil Güvenlik ekiplerinin gelip kendilerini aldıkları kaydediliyor.

Bu davanın son yıllarda AİHM’de mültecilere şiddet konusunda Yunanistan aleyhine açılmış 5’inci tazminat davası olduğu kaydedilirken, Yunanistan’ın bu konuda ağır bir tazminat ödememesi ile karşı karşıya kaldığı belirtildi.

 



HABER VİDEOSU





Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DÜNYA Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI