Bugun...



2,5 YILINI BİSİKLET ÜZERİNDE GEÇİRECEK

Bisiklet tutkusu nedeniyle Kasım ayının sonunda İstanbul’dan yola çıkan gezgin Abdulhalim Akçay 2,5 yıl sürecek Türkiye turunun 105.gününde Bodrum’ a ulaştı.

facebook-paylas
Güncelleme: 14-03-2019 17:44:15 Tarih: 14-03-2019 17:24

2,5 YILINI BİSİKLET ÜZERİNDE GEÇİRECEK

2,5 YILINI BİSİKLETİN ÜZERİNDE GEÇİRECEK

Bisiklet tutkusu nedeniyle Kasım ayının sonunda İstanbul’dan yola çıkan gezgin Abdulhalim Akçay 2,5 yıl sürecek Türkiye turunun 105.gününde Bodrum’a ulaştı.

Akçay  “Farkındalık Yarat, Hareket Et” sloganıyla 81 il ve 800 ilçeyi gezmek için yola çıkan 38 yaşındaki Abdülhalim Akçay, bisikletine taktığı yağmura dayanıklı sepetlere yedek kıyafet, dizüstü bilgisayar, çaydanlık, yemek ocağı ve çadırını yükleyip 28 Kasım’dan İstanbul’dan yola çıkmıştı.

Tekirdağ, Kırklareli, Balıkesir,  Edirne, Çanakkale, Manisa, İzmir ve Aydın’ı geçen Akçay 105. Gününde   Bodrum’a ulaştı.  Bodrum’dan sonra turuna Muğla ve Antalya illerinde devam edecek olan Akçay yaptığı açıklamada  20 yaşında bisiklet ile tanıştığını ve bisiklet ile gezinin kendisi için bir tutku haline geldiğini belirterek “Farklı Coğrafyalardan farklı kentlerden insan ,mekan ve yol izlenimleri devam ediyor. Bodrum’a geldim. Fiziksel olarak biraz dinlenip yoluma devam edeceğim. Bu arada dolan bilgisayarın hafızası için harici disk bakmak için ve bisikletin kimi ihtiyaçları için bugün Bodrum merkeze gittim. Bisikletsiz gittim çünkü bisiklet de biraz dinlensin benim gibi. Ayrıca zaten Bodrum çevresinde bisikletle gezeceğim . Evet Bodrum' sokaklarında dolaştım ve yaz döneminde sokaklarında, milyon dolar sahibi insanların dolaştığı Bodrum’ un  şimdilik nerdeyse bomboş ve daha çok inşaat ve tadilat yapan insanların olduğunu gördüm. Bodrum’dan çok keyif aldım. Amacım yurdumun tüm il ve ilçelerini gezerek bir kitap hazırlamak ve fotoğraf sergileri açmak. Yaklaşık iki yıl sürecek olan bu gezimde inanılmaz dostluklar ve yurdumun değer biçilemeyecek güzelliklerini görme tanıma fırsatı buldum” dedi.







FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER AKTÜEL Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI