Bugun...



14 sanatçının eserleri New York’ta, Anadolu Sanatçılar Festivali'ne gidiyor

Amerika’da ilk kez düzenlenecek olan Anadolu Sanatçılar Festivali’nin 1 Ekim’de Newyork’ta açılışının yapılacağı belirtildi. Festival bir ay halka açık olarak sergilenecek. Ressam Almula İdil Kılıç “Festivalin ortak dili sanat olacak” dedi.

facebook-paylas
Güncelleme: 24-09-2022 13:17:16 Tarih: 23-09-2022 16:42

14 sanatçının eserleri New York’ta, Anadolu Sanatçılar Festivali'ne gidiyor

Türkiye Cumhuriyeti New York Başkonsolosluğu'nun da aralarında olduğu, Dr. Tamer Seçkin başta olmak üzere New York’da yaşayan iş insanlarının ve işletmelerin sponsorluk katkılarıyla hazırlanan ve  1-30 Ekim tarihleri arasında ABD’nin Newyork kentinde düzenlenecek olan Anadolu Sanatçılar Festivali’nde Türkiye’nin önde gelen resim, çini ve fotoğraf alanında çalışmalar yapan 14 sanatçının yer alacağı festivalin Anadolu’nun tanıtımında büyük katkısı olacağı belirtildi. Newyork’taki Blue Gallery’de düzenlenecek festivalde ayrıca Türkiye’nin yetiştirdiği ünlü müzisyenler, şairler ve tiyatro sanatçılarıda söyleşilere katılıp performans sergileyecek.

Festivalin amacının pandemi nedeniyle çok uzun süredir beri düzenlenemeyen etkinliklerin yeniden başlayarak toplumlar arasındaki kaynaşmayı sağlamak ve Anadolu’nun tanıtımına katkıda bulunmak olduğu belirtildi.

 

 

GELENEKSEL TÜRK ÇİNİ SANATI ESERLERİDE SERGİDE YER ALACAK

Festivale katılacak olan İzmirli sanatçılardan Almula İdil Kılıç  yaptığı açıklamada “Yaklaşık on aydır hazırlıkları süren The Anatolian Artist Festival'ın açılışına günler kaldı. Toplamda bir ay sürecek bu etkinlikte 2 ayrı grup olarak eserlerimizi sergileyeceğiz.  Görsel sanatların dışında çeşitli etkinliklerin de yer alacağı bu festivalde, müzik dinletileri, konserler ve söyleşiler de gerçekleşecek.   Festivale davetli tek çini sanatçısı olarak iki grupta da eserlerim sergilenecek.  Çini, festivalde yer alacak diğer sanatların yanında  daha geleneksel ve otantik bir içeriğe sahip.  Geleneksel Türk Çini sanatını Amerika'da sanatseverlerle buluşturacağım için elbette çok heyecanlıyım.  Ülkemden uzakta katılacağım bu festivalde ortak dil sanat olacak. Ben de dünyayı daha da güzelleştirmek için  hazırladığım  Geleneksel Türk Çinilerini  Amerikalı sanatseverlerle  paylaşacağım. Festival ilk defa gerçekleşecek olmasına rağmen oldukça profesyonel bir ekip tarafından hazırlanıyor. Bu festivalde yer almanın onuru ve gururunu yaşıyorum” dedi.

Sarkis Delimelkon (Ressam) ,Almula İdil Kılıç (Çini Sanatçısı) Özgür Pekşen (Ressam), Diğdem Serter (Ressam), Hatice Besun (Fotoğraf Sanatçısı), Rezan Özger (Ressam), Günnur Koç Kuran (Ressam), Ufuk Girgiç (Soyut Dokuma Sanatçısı), Sertan Altınöz (bohem Ressam), Deniz Eyüboğlu (Multidisiplimer Sanatçısı), Ezgi Uzun (Multimedya Sanatçısı), Julie Mardin (Fotoğraf Sanatçısı), Elvan Alpay (Ressam), Reyhan Erkan Akbaş (Ressam), Ali Sarıkaya (Fotoğraf Sanatçısı)

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÜLTÜR SANAT Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI