Bugun...


Yaşar Anter

facebook-paylas
ABARTMAYIN, DEDİĞİNİZİN YARISINI YAPIN, BU KENT İHYA OLUR..
Tarih: 28-03-2019 12:06:00 Güncelleme: 28-03-2019 19:39:00


ABARTMAYIN, DEDİĞİNİZİN YARISINI  YAPIN, BU KENT İHYA OLUR..

Seçime üç gün kaldı, seçim çalışmalarıda hızlandı… Ne alakası varsa, şarkıcılar, türkücüler , ciyak ciyak bağıran sunucular, genel başkanlar, genel başkan yardımcıları, bakanlar, hatta Sayın Cumhurbaşkanımız bile geldi. Demek ki bu kent önemli ,  5 partili bir bağımsız aday bu kenti önemsiyor, önemini biliyor, rantı yedirmiyecez diyen adayda var, rantı birlikte yicez diyen adayda. Tabii dil sürtçmeleri de var. Ama önemlisi yarış hızlandıkça, finişe yaklaştıkça adaylara gaz verenler gazı arttırdıkça adaylar atış serbest misali sallamaya başladı. Şimdi yazıyı okuyan aday varsa, hemen kızar bize “Kim sallıyor ya, görün bakalım seçildiğimiz gün birbir birbir dediklerimizi yerine getireceğiz” der bize de sitem eder , yetmedi kızar, yetmedi gazeteciliğimizden girer yazarlığımızdan çıkar. Ama ne yazar….Seçmenimiz AY ‘dan gelmedi tabi, işini iyi biliyor. Her adayı öpüyor, elini sıkıyor, yanındayım canım abim, zaten ben seni çok severdim , eskidende severdim, tam başkan olacak adamsın hatta geç bile kaldın, der. Bodrumlu seçmen centilmendir hoşgörülüdür, hatta tüm adayların mitinglerine çalışmalarına gidip hepsine , başkanım yolun açık olsun , yanındayım diyen en az 20 kişiyi isim isim sayarım…

ADAYLARA TEŞEKKÜR BORÇLUYUZ

Bodrumlu seçmen centilmen kibar hoşgörülü de, adaylarımız tersimi, asla… Bugüne kadar yapılan seçim çalışmalarında asla birbirlerine tek kötü söz etmediler, sevgilerini saygılarını korudular, sonuçta aynı mahallenin aynı kentin insanları , çocukları, seçim biter iki gün sonra aynı yemek masasında sohbete koyulurlar. Sadece tehlike çevrelerindeki bazı TİP lerden, Kraldan çok kralcı olanlardan, ortalığı bulandırmaya çalışsalarda, Aras’ta, Tosun’da, Ateş’te , Kaynar’da Ünlü’de bu gerginlik topuna hiç girmediler, girmedikleri de iyi oldu. Ayrıca bu güzel tablo seçime beş kala tüm Türkiye’ye yansıdı. Tüm adaylarımıza Bodrum halkı adına teşekkür borçluyuz, çünkü onların sağduyulu sadece projelere odaklanan konuşmaları partililere de , vatandaşada yansıdı.. Bu seçimde çok gördük, rakip partilerin seçim ofislerini gezip dolaşıp çay içip sohbet eden , ama ben oyumu partime veririm, diyenide, aday geldiğinde, “Güzel konuşuyon hoş konuşuyon ama boş konuşuyon, meclis üyene veririm sana oy moy yok “diyen vatandaşı alkış yağmuruna tutanlarda vardı. Hep gülündü geçildi en ufak tartışmalar, gerginlikler tatlıya bağlandı. Son günede kadar böyle gideceğinden eminim.

YARISINI YAPIN YETER

Şimdi 4 gün sonra Bodrum’un yeni belediye  başkanı belli olacak. Seçim alanlarında konuşulan verilen sözlerin, mitinglerde gaza gelmelerden kaynaklandığını düşünüyorum. Çünkü adayların açıkladığı bazı projeler milyar dolarlarla hesap edilir cinsten., Oysaki belediyenin bütçesi sadece 300 milyon TL. civarında. Ayrıca adayların söylediği-başta alt yapı- olmak üzere bazı projeler büyükşehir belediyesi olmazsa olmaz projeler, aday istesede yapamaz. 1989 ‘dan bu yana çok seçim gördük. Her seçilen söylediğinin yarısını yani yüzde 50 sini , vazgeçtim yüzde 30’unu yapsaydı bu kent ihya olurdu ihya… Bu iş hesap kitap işi, yalan söylüyorlar, yapamazlar demiyorum, seçimin heyecanından ve yanlış bilgilendirmeden dolayı serbest atışa geçtiler , ha bu arada atış yapmayan varmıdır, bilemem, seçilen başkan sadece söylediklerinin yarısını yapsın bu kent öpüp başına koyar, parti filan hiç önemli değil , o başkanı bir değil 5 kez daha seçer. Seçim sonucu şimdiden hayırlı olsun ne olursa olsun KAZANAN BODRUM OLSUN….



Bu yazı 5975 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI