Bugun...



Yaban hayvanlarını internetten satanlara suç duyurusu

Türkiye'de yasa dışı olmasına rağmen yaban hayvanları internet üzerinden satılıyor. Kendilerine ulaşan kişilerle pazarlık yapan satıcılar, baykuş, puhu, kerkenez, şahin gibi yaban hayvanlarını kutu içinde otobüsle istenilen yere gönderebileceğini belirtiyor.

facebook-paylas
Güncelleme: 03-01-2021 13:02:32 Tarih: 02-01-2021 11:52

Yaban hayvanlarını internetten satanlara suç duyurusu

Yaban hayvanları, özellikle yırtıcı kuşlar ile bazı egzotik türler, internet üzerinden yasa dışı şekilde satılıyor. Bu durum hem türlerin doğadaki popülasyonuna ciddi zarar veriyor hem de doğal yaşam alanından koparılan hayvanların, stres ortamında kısa sürede hayatlarını kaybetmesine neden oluyor.

Çeşitli internet sitelerinde baykuş, puhu, kerkenez, şahin gibi yaban hayvanlarının ve sürüngenler gibi egzotik türlerin satılmasına, sosyal medyada da tepkiler büyük.

 

 WWF-Türkiye (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) Yaban Hayatı Kıdemli Uzmanı Ahmet Emre Kütükçü, internette görülen bu ilanların Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’ne şikayet edilmesi gerektiğini vurguladı.

 

Kütükçü, “Online platformlarda, özellikle sahiplendirme siteleri, ilan siteleri ya da sosyal medya hesaplarından yıl boyunca bu tür hayvanların satışı ile ilgili çok fazla ihbar paylaşılıyor ve şikayet ediliyor. Aslında ülkemizde yerli türlerin, ülkemize has yaban hayvanlarının sadece internet üzerinden değil her şekilde satılması, doğadan toplanması, esaret altına alınması kesinlikle yasak. Bu sadece yaban hayvanları için de geçerli değil, egzotik türler de bu tür sayfalarda satılmaya çalışılıyor. Şunu söylemek lazım, insanlar ilk olarak bu hayvanların satışına talep oluşturmamalı” dedi.




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI