Bugun...



Üç ayda 165 kaçak yapı mühürlendi, 47’si yıkıldı

Bodrum Belediyesi’nden yapılan açıklamada "Kaçak Yapılaşma ile Mücadele Seferberliği" sürdüğü üç ay içerisinde 165 kaçak yapının mühürlendiği, 47 kaçak yapının yıkıldığı açıklandı.

facebook-paylas
Tarih: 03-01-2022 19:39

Üç ayda 165 kaçak yapı mühürlendi, 47’si yıkıldı

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, inşaat sezonunun başlamasıyla birlikte belediyeye yapılan ihbar ve şikayetlerde de artış olduğuna dikkat çekerek, belediye ekiplerinin yanı sıra vatandaştan gelen ihbarların da titizlikle takip edildiğini söyledi.

 

3 AYDA 165 KAÇAK YAPI MÜHÜRLENDİ

Sadece son üç ayda 165 inşaatın kaçak ve ruhsatsız olduğu gerekçesiyle mühürlendiğini açıklayan Ahmet Aras, "Bazı kesimlerde anlamsız bir şekilde imar affı beklentisi var ama bu beklentinin bir dayanağı yok. Bakanlıklarla yaptığımız görüşmeler de böyle bir beklentiyi doğrulayacak gelişme olmadığı ve olmayacağı yönünde. Ancak insanlar kaçak inşaat yapmayı sürdürüyor ve son dönemde bu kaçak yapılaşmada önemli oranda bir artış görülüyor." şeklinde konuştu.

Belediye Yapı Kontrol Müdürlüğü ile Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin aktif bir şekilde denetimlerini sürdürdüğünü belirten  Aras, " Bölgemizde yıkım kararları çıkan, kaçak ve izinsiz tüm uygulamalara hiçbir ayrım yapılmaksızın müdahale ediliyor." dedi.

 

47 BİNANIN YIKIMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Son üç ay içinde yıkım kararı işlemi uygulanan yapı sayısının 47 olduğunu belirten belediye ekipleri, İmar ve Kıyı Kanunlarına muhalefet, kamu alanlarının işgali, kaçak dolgu ve kaçak hafriyat dökümü gibi Bodrum'un doğasına zarar verecek çalışmalara karşı mücadelesini sürdürüyor.

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI