Bugun...



Torba 'da yük gemisi balık çiftliğine girdi 1 milyon balık denize kaçtı

Muğla’nın Bodrum ve Milas sınırları içerisindeki Güllük Körfezi’ndeki yük iskelesine gelen kuru yük gemisi balık çiftliğine girdi, 400 ton ağırlığındaki 1 milyon balık denize kaçtı.

facebook-paylas
Güncelleme: 01-10-2021 14:40:14 Tarih: 01-10-2021 14:34

Torba 'da yük gemisi balık çiftliğine girdi 1 milyon balık denize kaçtı

Muğla’nın Bodrum ve Milas ilçeleri sınırlarındaki Güllük Körfezi’ndeki kuru yük iskelesine yanaşmak isteyen  Queensland bandıralı 139 metre uzunluğundaki kuru yük gemisi körfezin ortasındaki papaz Adası yakınlarındaki kültür balıkçılarının çiftliğine daldı. Havuzlardan biri parçalandı 2 havuz zarar gördü. Üç havuzda bulunan yaklaşık 400 ton ağırlığındaki 1 milyon çipura denize  kaçtı.

Torba Mahallesi açıklarında meydana gelen olayda kaçan balıkların 400-500 gram ağırlığında oldukları belirtilirken Muğla Tarım ve İl Müdürlüğü yetkilileri olay yerinde inceleme başlattı, hasar tespit çalışmalarına başlandı.

Geminin kaptanı ile iki yardımcısı sahil güvenlik ekipleri tarafından ifadeleri alınmak üzere Gülük Limanı’na götürüldü.

Geminin pervanelerinin balık çiftliğinin ağlarına dolanması nedeni ile gemi pyersoneli ile çiftlikteki dalgıçların ağları ve gemiyi kurtarma çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

 

 

 

 




Editör: Melis Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI