Bugun...



Tekneleri karadan topladılar, sağanak uyarısı yapıldı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde bu sabah karşı başlayan sağanak yağış ve şiddetli lodosta tekneler karaya oturdu bazı ahşap iskeleler parçalandı. Bodrum’da bu akşamdan itibaren beklenen sağanak yağış nedeniyle özellikle dere yataklarındaki otomobillerin kaldırılması ve vatandaşların tedbirli olması yönünde uyarılar yapılmaya başlandı.

facebook-paylas
Tarih: 23-11-2021 16:06

Tekneleri karadan topladılar, sağanak uyarısı yapıldı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde bu sabaha karşı başlayan ve aralıklarla devam eden sağanak yağış ile şiddetli lodos özellikle Gümbet, Bitkez, Ortakent ve Turgutreis sahillerinde etkili oldu. Bir yelkenli yat ile onlarca küçük balıkçı kayığı demir tarayarak ve sürüklenerek karaya oturdu. Öğle saatlerinde Ortaken sahilinde karaya oturan 12 metre uzunluğundaki Çilek isimli yelkenli polyester tekne sahipleri tarafından vinç aracılığı ile denizden çıkarılarak onarım için tersaneye götürüldü.

 

 

İSKELELER HASAR GÖRDÜ.

Lodos nedeniyle birçok turistik tesisin ahşap iskelesi hasar gördü. Sahillerde açık olan restoran ve kafelerin masa ve sandalyeleri denize sürüklendi. Bodrum Belediyesi bu akşamdan itibaren sağanak yağış beklendiği yönünde duyurularak yaparak özellikle dere yataklarında araçlarını park eden kişilerin araçlarını bulunduğu yerden almasını ve vatandaşların ise yoğun sağanak yağış öncesi tedbir alması istendi.

 

 

 

 

 




Editör: MELİS ANTER




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI