Bugun...



Tarımsal üretimde kümelenme modeli projesi hazırlandı, tarım parkı kurulacak

Bodrum Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından 'Tarımsal Üretimde Kümelenme Modeli' projesinin hayata geçirileceği açıklandı.

facebook-paylas
Güncelleme: 11-01-2021 21:18:11 Tarih: 08-01-2021 15:17

Tarımsal üretimde kümelenme modeli projesi hazırlandı, tarım parkı kurulacak

İNSANLAR TARIMDAN UZAKLAŞTI

 

Projenin hayata geçirileceği Kavaklı Darboğaz Mevkii'nde inceleme yapan Belediye Başkanı Ahmet Aras "Turizm hareketleri ile Bodrum'un tanınması, insanları yavaş yavaş tarımsal üretimden uzaklaştırdı. Bu topraklar yüzlerce, binlerce yıldır ekilen biçilen topraklar. Turizmin kolaycılığı bizi topraktan uzaklaştırdı. Bodrum'un ihtiyacı olan, özellikle turizmin ihtiyacı olan, Bodrum'da yaşayan halkın ihtiyacı olan ürünleri belirledik. Onlarla ilgili üretim yaptırmak için şimdi köylerimizde çalışmalara başladık. Bodrum'un ihtiyacı olan taze yaş sebze ve meyveyi burada üretebileceğimizi düşünüyoruz. Biz şimdi pilot bölge olarak seçtiğimiz bu bölgede bunu başarmaya çalışıyoruz. Bodrum'un kendi potansiyeli olan turizmle beraber tarım, balıkçılık gibi diğer potansiyel üretim alanlarını da tekrar ortaya çıkartmaya çalışıyoruz” dedi. Bölgede 1300 dönümlük arazide projenin hayata geçirileceği ve tarım parkının kurulacağı açıklandı.

 

 

KENDİ YİYECEĞİMİZİ KENDİMİZ YETİŞTİRELİM

 

Çiftçi  Sabri Şengör, üreticilere ve üretmek isteyenlere çağrıda bulundu:"Yeşillik ilk etapta zor bir iş fakat işin içine girince gayet zevkli ve artı para kazandıran bir iş. Ben yetiştirici arkadaşlara tavsiye ederim bu işi. Bizim Bodrum gibi bir pazarımız var. Bu Bodrum pazarını değerlendirelim. Dışarıdan Hatay'dan, Eskişehir'den, Antalya'dan buraya yeşillik geliyor. Biz niye burada yetiştirmeyelim? Kendimiz yetiştirelim dedim ve ben bu işe başladım. Pazar sorunumuz yok, pazar Bodrum. Değerlendirelim. Kimi arkadaşımız maydanoz yapar. Kimi arkadaşımız roka yapar, marul yapar, dereotu yapar, soğan yapar, sonu yok. Yani yılda bir sefer ekin ekipte para kazanacağım diye bekleyeceğine, yılın 12 ayı burada para kazanırsın. Bunları değerlendirelim arkadaşlar." 

 




Editör: Melis Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EKONOMİ Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI