Bugun...



Sahillere mermer tozu döken iki otele 575 bin TL. ceza kesildi

Muğla’nın Bodrum ve Milas ilçelerinde sahillerine mermer tozu döken 37 turistik tesis incelemeye alındı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum iki tesise 575 bin 265 TL. ceza yazıldığını duyurdu.

facebook-paylas
Güncelleme: 06-04-2021 11:52:34 Tarih: 02-04-2021 21:28

Sahillere mermer tozu döken iki otele  575 bin TL. ceza kesildi

Muğla’nın Bodrum ilçesi ile Milas ilçelerinde bazı otellerin plajlarına mermer tozu dökerek “Maldivlere” benzetme çabasına çevreciler yoğun tepki göstermişti. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum “Denizden ve havadan takibi sürdürüyoruz. Cennet koylarımıza mermer tozunu dökenler sahiller doğal yapısına dönene kadar temizleyecekler” dedi.

 

37 OTELE İNCELEME BAŞLATILDI

 

Vatandaşlardan ve STK’lardan gelen yoğun şikayet üzerine Bodrum’un Gündoğan, Yalıkavak ve Milas’ın Boğaziçi köylerinde sahillerine mermer tozu döken 37 otel Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından takibe alındı, otellerin bulunduğu sahillerden numuneler alındı.

 

 

BAKAN KURUM 2 OTELE PARA CEZASI VERİLDİĞİNİ AÇIKLADI

 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Bodrum’da sahile dökülen mermer tozları ile ilgili denetimlerin tüm hızıyla sürdüğünü söyledi. Kurum, 2 işletmeye 575 bin 263 TL ceza uyguladıklarını belirtti.

 

 

SAHİLLER DOĞAL HALİNE DÖNENE KADAR TEMİZLEYECEKLER

 

Kurum, Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Muğla Bodrum’da bazı otel ve tatil köylerinin plaj düzenleme çalışmalarında mermer ve kuvars tozu kullandıklarına yönelik şikâyetler üzerine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ekiplerimizce bölgede inceleme başlattık" dedi. Havadan ve karadan denetimlerin devam ettiğini belirten Bakan Kurum "Havadan ve karadan gerçekleştirdiğimiz denetim çalışmalarımızda kısa süre içerisinde 37 tesisi denetleyerek kum numuneleri aldık ve çevre kirliliğine neden olduğunu tespit ettiğimiz 2 işletmeye 575 bin 263 TL ceza uyguladık. Denetimlerimize aralıksız devam ediyoruz. Ekiplerimizin kontrolörlüğünde, kirliliğe neden olan işletmeler temizlik çalışmalarını başlattılar. Sahillerimiz tamamen eski haline dönene dek çalışmalarını sürdürecekler. Cennet vatanımızın güzel koylarının kirletilmesine asla müsaade etmeyeceğiz. Çevresel denetimlerimizin yanı sıra kaçak yapılaşmayla mücadelemizi de kesintisiz sürdürmeye, doğa harikası koylarımızı en güzel haliyle geleceğe taşımak için çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

 

 




Editör: Yaşar Anter




İLİŞKİLİ HABERLER

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER ÇEVRE Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI