Bugun...



Ova’nın ortasındaki sarı deniz ay çekirdeği tarlaları

Muğla’nın Bodrum ilçesi ile İzmir arasındaki Söke Ovası’ndaki ayçiçeği tarlaları yaz aylarının sonunda doğaseverlere ve tatilcilere inanılmaz bir manzara yaratıyor. Karayolunun sağlı sollu etrafında yüzlerce dönümlük ayçiçeği tarlasını görenler hatıra fotoğrafı çektirmeden geçmezken turizm şirketleri ise bu güzelliğe turlar düzenlemeye başladı.

facebook-paylas
Güncelleme: 19-09-2021 13:10:52 Tarih: 19-09-2021 12:56

Ova’nın ortasındaki sarı deniz ay çekirdeği tarlaları

Muğla’nın Bodrum ilçesi ile İzmir arasında bulunan Aydın iline bağlı Söke ovasında ki binlerce dönüm ayçiçeği tarlasında ki tablo gibi manzara görenleri hayran bırakıyor. Yaklaşık 22 km. lik Söke Ovası’ndaki karayolunun her iki tarafındaki ay çekirdeği  tarlaları gören  tatilciler, doğa tutkunları, profesyonel fotoğrafçılar hemen mola vererek eşsiz doğal güzelliği ile bol bol hatıra fotoğrafı çektiriyor.

 

AY ÇEKİRDEĞİ TARLALARINA TUR DÜZENLİYORLAR

 

TÜRSAB Alternatif Turizm Komitesi sorumlusu turizmci Mustafa Demir “ Bodrum’dan Efes, meryemana ve Pamukkale’ye götürdüğümüz tura çıkardığımız turistler buradan geçerken mutlaka durup bu eşsiz güzelliği fotoğraflayıp dakikalarca izlemek istiyorlar. Bizde artık her sonbaharda tur güzergahımıza söke ovasının ay çekirdeği tarlaları rotamıza dahil ettik, ülkemizin her köşesi bir başka güzel, ovanın ortasında sarı bir denizin içerisinde gibiyiz, bu güzellik en az üç hafta sürer” dedi.

 

 

OVANIN ORTASINDA SARI BİR DENİZİN İÇERİSİNDEYİZ

 

Bodrum tatilini sonlandırarak İstanbul’ a dönen evli ve bir çocuk annesi bilgisayar eğitmeni 34 yaşındaki Rana Çelik “Söke ovasında pamuk ve ayçiçeği tarlalarının doğal güzelliği bizi her zaman büyüledi. Yaklaşık 17 yıldır Bodrum’a tatile gider geliriz her seferinde mutlaka mola verip bu güzelliği izleriz, şu anda Söke ovasında yüzlerce kişi bu doğal güzelliği izlemek için yol kenarına park etmiş durumda diye konuştu, köylülerin gelir kapısı ayçiçeğinin yarattığı güzelliğe doyum olmuyor” diye konuştu.

 

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER AKTÜEL Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI