Bugun...



KÜBA’DA 5 AY TUTUKLU KALAN TURİZMCİ ANLATTI..

Bitez mahallesindeki turistik tesisin işletmecisi Oktay Başyurt 7 nisan tarihinde gittiği Küba'da göz altına alınıp tutuklandı. Yaklaşık 5 ay tutuklu kalan Başyurt serbest bırakıldıktan sonra gelip otelinde yeniden çalışmaya başladı.

facebook-paylas
Tarih: 22-03-2019 11:26

KÜBA’DA 5 AY TUTUKLU KALAN TURİZMCİ ANLATTI..

KÜBA’DA 5 AY TUTUKLU KALAN TURİZMCİ ANLATTI..

Bitez mahallesindeki turistik tesisin işletmecisi  Oktay Başyurt 7 nisan tarihinde gittiği Küba'da göz altına alınıp tutuklandı. Yaklaşık 5 ay tutuklu kalan Başyurt serbest bırakıldıktan sonra gelip otelinde yeniden çalışmaya başladı. Başyurt “Küba devleti ve ilgili makamlar benden özür diledi, çünkü haksız yere 5 ay tutuklu kaldım, ancak kimseye ve Küba’ya kızgın kırgın değilim iki ülke arasındaki iyi niyet turizm elçiliğini sürdüreceğim”dedi.

Muğla'nın Bodrum ilçesindeki  Manuela Otel'in sahibi olan ve bu tesislerde Küba'nın kültürünü tanıtan etkinliklerle tanınan işadamı Oktay Başyurt,  ocak 2018 ‘de turizm görüşmeleri için gittiği   Küba'nın Cienfiyagus kentinde insan kaçakçılığı suçlaması nedeniyle 7 nisan 2018'de göz altına alınarak tutuklandı. Yaklaşık iki ay kendisinden haber alınamayan Başyurt 5  ay tutuklu kaldıktan sonra haklı olduğu ortaya çıktı ve serbest kalarak Bodrum’a döndü.

Bitez’deki otelinin başına geçen ve çalışmayı sürdüren Başyurt otel yetkilisi aracılığı ile yaptığı açıklamada “Küba devleti ve ilgili makamlar benden özür diledi, çünkü haksız yere 5 ay tutuklu kaldım, ancak kimseye ve Küba’ya kızgın kırgın değilim iki ülke arasındaki iyi niyet turizm elçiliğini sürdüreceğim. Göz altına alınmam ve tutuklu kaldığım süre ile ilgili tüm pürüzler giderildi. Bende haklı olmama rağmen iyi niyetimi göstermek açısından herhangi bir maddi ve manevi tazminat davası açmayı düşünmedim, düşünmüyorum. Türkiye ve Küba arasındaki iyi niyet elçiliğimi ,  turizm, tarih, kültür açısından sürdüreceğim. Dünyanın birçok yerinde bu tür hukuki haksızlıklar ne yazıkki yaşanabiliyor, sonuçta şu anda çok sevdiğim Bodrum’dayım ve görevimin başındayım” dedi.




Editör: Yaşar Anter




Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI