Bugun...



Güçbirliği: Begonvil Bodrum’un tanıtımında önemli rol oynayabilir

Bodrum Güçbirliği Derneği Yönetimi, Türkiye’de ilk ve tek olan Bonsai (Bodur) Begonvil Çiçeği üretim serasını ziyaret etti. Ziyarete Dernek Başkanı Serdar Kayhan, Dernek Başkan Yardımcısı Seha Ergene, Çevre ve Enerji Komisyonu Başkanı Melih Caner katıldı.

facebook-paylas
Tarih: 13-02-2021 14:13

Güçbirliği: Begonvil Bodrum’un tanıtımında önemli rol oynayabilir

Bodrum Yarımadası’nda Bonsai Begonvil (Bodur Begonvil) üretimi sanatının gerçekleştirildiği ve Türkiye’de tek tesis olma özelliğini taşıyan Bodrum Begonvilcisi’ni ziyaret eden dernek yöneticileri, sera sahibi Emre Sönmez’den doğal olarak üretilen Bonsai Begonvili hakkında bilgi aldı.

Japonların tabakta ağaç sanatı olarak adlandırılan Bonsai Sanatından yola çıkarak, 2016 yılında bodur begonvil üretimine başladığını belirten Emre Sönmez “Begonvil ismi 1700'lü yıllarda Fransız denizci Louis Antoine de Bougainville’nin Brezilya'ya gidip bu bitkiyi çok beğenmesi sonucu kendi adını alarak dünyaya yayılmıştır. 2016 yılında emekli olduktan sonra deneyerek, gözlemleyerek öğrendiğim ve tamamen doğal yollarla Bonsai (Bodur) Begonvili üretimine başladım. Böylece Bodrum Yarımadamızın bir nevi sembolü haline gelen begonvili, özel bir teknikle büyüterek masa üstü çiçeği haline getiriyoruz” dedi.

 

 

BEGONVİL BODRUM’UN TANITIMINDA KULLANILABİLİR

 

Bodrum’da Emre Sönmez’in Begonvil üretim sanatı gerçekleştirdiğini belirten Serdar Kayhan “Begonvil bir nevi Bodrum Yarımadamızın bir sembolü durumunda. Yarımadamızın beyaz bina cepheleriyle bütünleşerek, muhteşem bir görüntü oluşturuyor. Ama burada Emre abimiz, Yarımadamızın her köşesinde görmeye alıştığımız binaları kaplayan ve daha uzun boylu olan begonvilin aksine, tabakta ve küçük saksılarda rengârenk evlerimizin, ofislerimizin içlerini süsleyecek Bonsai (Bodur) Begonvil üretimi gerçekleştiriyor. Kendisiyle sohbetimiz sırasında da Begonvil üretimi ve Yarımadamızın tanıtımı konusunda çok güzel projelerinin olduğunu öğrendik. Dernek olarak Bengovili  Bodrum’un yurtiçi ve yurtdışı tanıtımlarında kullanılması ve begonvilin kentimizin her yerinde yerel dokunun ayrılmaz bir parçası olmasını sağlamak amacıyla yapılacak olan her projenin destekçisiyiz. Çünkü Bodrum’un gücünü biliyoruz ve ortak paydamız Bodrum’umuz için çalışıyoruz” dedi. 

 




Editör: Yaşar Anter




İLİŞKİLİ HABERLER

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER ÇEVRE Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI