Bugun...



Erdoğan’ın Türkiye Yüzyılı mesajı: Özgürlük, sevgi, adalet, kucaklama…

AK Parti Türkiye Yüzyılı Tanıtım Toplantısı'nda konuşan Erdoğan, "birlik, kucaklama, özgürlük, sevgi" kelimelerini kullanarak "Gelin, 29 Ekim 2023'e kadar Türkiye Yüzyılını konuşalım, tartışalım, tekliflerimizi ortaya koyalım. Demokrasimizi, katılımcı demokratik bir Cumhuriyet kimliğiyle taçlandıralım" çağrısı yaptı.

facebook-paylas
Güncelleme: 29-10-2022 09:48:27 Tarih: 29-10-2022 06:40

Erdoğan’ın Türkiye Yüzyılı mesajı: Özgürlük, sevgi, adalet, kucaklama…

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 7 ay sonra yapılacak seçimin startını “Türkiye Yüzyılı Başlıyor” etkinliği ile yaptı. Erdoğan konuşmasında ‘Yeni bir dönem' vurgusu yaptı ve kucaklayıcı bir dil kullandı. “Gelin, yüzümüzü hem doğuya, hem batıya, ama asıl doğruya doğru dönelim'' dedi. Erdoğan ‘'İstiklal Harbimizin Başkomutanı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere bizlere üzerinde özgürce nefes aldığımız bu vatanı armağan eden tüm kahramanlarımızı rahmetle, şükranla, minnetle yad ediyorum'' açıklaması da yaptı.

 

Ankara Arena Kapalı Spor salonundaki etkinlikte konuşan Erdoğan, “Cumhuriyetimizin 100. yılını, aynı zamanda Türkiye’de siyaseti üslubuyla, tarzıyla, işleyişiyle, sonuçlarıyla değiştirecek yeni bir dönemin de miladı haline getirmek istiyoruz” dedi ve şu mesajları verdi:

 

 

“MENDERES-ÖZAL-ECEVİT-DEMİREL-ERBAKAN: Cumhuriyetimiz, maalesef, bu bir asırlık geçmişinin önemli bir kısmında, kendi içinde barışık yaşayamadı. Menderes'in, ‘yeter söz milletin' diyerek başlattığı demokrasi ve kalkınma hamlesi, idam sehpasında kesintiye uğradı. Özal'ın ‘devlet millet içindir' diyerek ülkeyi tekrar demokrasi ve kalkınma rotasına sokma girişimi, koalisyon dönemlerinin kaosu içinde kaybolup gitti. Demirel'in, Ecevit'in, Erbakan'ın, Türkeş'in ülke ve milletin hayrı için başlattıkları girişimler, hep darbe ve vesayet duvarına çarptı.

 

AYASOFYA MEYDAN OKUMADIR: Sadece nesillerin hayali olan Ayasofya'yı Fatih’in emanetine uygun şekilde yeniden Cami olarak hizmete açmış olmamız bile, küresel vesayete karşı gerçekleştirilmiş bir büyük meydan okumadır. Ömrümüzün 40 yılını siyasetçi, Belediye Başkanı, Başbakan ve Cumhurbaşkanı olarak hizmetine adadığımız insanımızın hakkını ne yapsak, ne etsek ödeyemeyiz. Türkiye Yüzyılı vizyonumuz, bu borcun ifası yolunda aşkla girişilmiş yeni bir gayrettir.

 

 

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ: Başı açık veya başı örtülü tüm kızlarımızın, hanım kardeşlerimizin eğitim ve çalışma haklarını güvence altına alacak, ayrıca aile kurumumuzu sapkın akımların tehdidinden koruyacak bir Anayasa değişikliği teklifi hazırladık. Önümüzdeki hafta teklifimizi Meclise sunarak,tabii bir hak olan bu konunun ülkemizin gündeminden, çıkmasını sağlayacağız.

 

KRİTİK EŞİK: Öyle kritik bir eşikteyiz ki, bundan sonra atacağımız adımlarla, ya bu ligin ön sıralarındaki yerimizi alacağız, ya da tekrar geriye düşme riskiyle karşı karşıya kalacağız. Türkiye yüzyılı huzurun, başarının, güven ve istikrarın, üretimin, verimliliğin, gücün, dijitalin, iletişimin, bilimin, kalkınmanın, barışın,değerlerin, haklının, şefkatin,, istiklalin ve istikbalin, gençlerin yüzyılıdır. Bu resim, Türkiye Yüzyılının siluetidir.

 

YENİ BİR DÖNEM: 29 Ekim 2023'e kadar Türkiye Yüzyılını konuşalım, tartışalım. Gelin, Türkiye Yüzyılı vizyonunu birlikte inşa edelim. Türkiye Yüzyılında demokrasimizi, katılımcı demokratik bir Cumhuriyet kimliğiyle taçlandıralım. Ülkemizi, bir asırdır enerjimizi yiyip tüketen her türlü taassuptan arındırıp, siyaset eksenini emek ve eser üzerine kuralım.”

 

SÖZCÜ İLK KEZ: Ankara Arena'daki AKP'nin etkinliğine 16 yıl sonra ilk kez SÖZCÜ de davet edildi. Muhabirlerimiz Veli Toprak ve Zekeriya Albayrak, dönemin Başbakanlık Sözcüsü Akif Beki döneminde başlatılan akreditasyon uygulamasından sonra ilk kez Erdoğan'ın bir parti etkinliğine katıldı. Akreditasyon uygulaması sadece bu etkinlik için kısmen kaldırılırken, ambargolu medyadan birçok yazar davetli olmasına rağmen salona gelmedi. Fox TV'den ayrılan ve Youtube kanalından yayın yapan Fatih Portakal ise AKP'nin programını izledi.

 

 

KARACA VE AŞIK VEYSEL: Salonda teknoloji ve dijital dönüşümün izleri vardı. Salonun köşelerine aynı büyüklükte Atatürk, Erdoğan ve Türk bayrağı asıldı. Erdoğan salona gelmeden önce partililere Cem Karaca “Ülkem Benim-Memleketim” ve Aşık Veysel Şatıroğlu'nun “Uzun İnce Bir Yoldayım” şarkıları dinletildi.

 

BAKANLAR TRİBÜNE, HALK PROTOKOLE: “Türkiye Yüzyılı” kampanyasının mimarı AKP eski Milletvekili, Prof. Ertan Aydın'ın koordinatörlüğünde hazırlanan etkinlikte bazı farklılıklar dikkat çekti. AKP'deki son aylarda yaşanan değişim salona da yansıdı. Daha önce Bakanlar, Belediye Başkanları ve parti yöneticileri salonun ortasına ‘protokol' olarak oturuyordu. Bu defa ‘protokoldeki isimler' tribüne çıktı, partililer salonun ortasına yerleştirildi.

 

İKİ LİDER KATILDI: AKP'nin etkinliğine Deva, Gelecek ve HDP dışındaki tüm siyasi liderler davet edildi. Ancak sadece Cumhur İttifakı ortakları MHP Lideri Devlet Bahçeli ve BBP Genel Başkanı Mustafa Destici katıldı. Erdoğan, konuşmasında Bahçeli'ye teşekkür etti. YRP Genel Sekreter düzeyinde katılırken ANAP, DSP, Vatan Partisi de temsilci gönderdi.

 

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI