Bugun...



Cumhuriyet’in 100. Yılı nedeniyle kano ile 4 deniz 28 il dolaşacak

Muğla’nın Bodrum ilçesinden bugün kano ile kürek çekerek yaklaşık 1,5 yıl sürecek Cumhuriyet’in 100. Yılında Atatürk ve Şehitlerimiz Anısı’na Kürek Etkinliği’ni başlatan Mustafa Sarpaşan “Cumhuriyet’i bize teslim eden bu güzel cennet vatanımızın 4 denizindeki koyları Atatürk ve şehitlerimiz anısına karış karış gezip 28 ilde 4 bin mil kürek çekeceğim" dedi.

facebook-paylas
Tarih: 06-07-2022 13:16

Cumhuriyet’in 100. Yılı nedeniyle kano ile 4 deniz 28 il dolaşacak

Sarpaşan "29 Ekim 2023 tarihinde Çanakkale Şehitler Anıtı’nda sona erecek etkinlikteki amacım bu seyahati belgesel ve kitap haline getirerek sahip olduğumuz güzelliklere ve bu değerlerin korunmasına dikkat çekmek” diye konuştu.  Muğla’nın Bodrum ilçesinden bugün 4,5 metrelik güneş enerjili kanosu ile kürek çekerek Cumhuriyet’in 100. Yılında Atatürk ve Şehitlerimiz Anısı’na Kürek Etkinliği’ni başlatan 56 yaşındaki ve yıllarca özel şirketlerde yöneticilik yapan Mustafa Sarpaşan etkinliğin amacına yaklaşık 1,5 yıl ve 4 bin mil sürecek etkinliğin amacını ve projesini  anlattı.

 

 

4 DENİZDE 4 BİN MİL KÜREK ÇEKECEK

Üç çocuk babası 56 yaşındaki Sarpaşan,  Bodrum- Çanakkale, Girne- Mersin, Marmaris- İskenderun, Sarp – Enez- Çanakkale rotalarında 28 il ve 169 ilçeden geçerek Ege, Akdeniz, Karadeniz ve Marmara denizinde sadece kano ile kürek çekerek yapacağı etkinlik sırasında kıyılardaki el değmemiş bakir koyların video ve fotoğraflarını çekeceğini söyledi. Sarpaşan “Ülkemizin cennet koylarını, bakir mağara ve denizlerini kıyı kıyı gezerek hem belgesel hemde kitap hazırlayacağım. Sahip olduğumuz bu değerlere ne yazık ki karadan ulaşımın olmadığı yerleri bilmediğimiz için korumamızda mümkün olmuyor. Ancak bir bakıyorsunuz, o güzellikler birgün hiç fark edemeden betona teslim olmuş. Bu güzelliklerin korunma ı için bir farkındalık yaratmak istiyorum” diye konuştu.

 

 

ATATÜRK’ÜN BİZLERE EMANET ETTİĞİ BU DEĞERLERİ KORUMANIN BİLİNCİNE VARMALIYIZ

Bodrum’un Gümbet Koyu’ndan üzerinde güneş enerjisi panosu olan kanoda kürek çekerek turuna başlayan Sarpaşan turunu 29 Ekim 2023 tarihinde Cumhuriyet’in 100. Yılında Çanakkale Şehitler Anıtı’nda sona erdireceğini belirterek “Ben bir deniz tutkunuyum. Ve bize bu değerleri bu güzellikleri, Cumhuriyet ile birlikte emanet eden Ulu Önder Atatürk ve Şehitlerimizin Anısı’na bu yolculuğu yapıyorum. İkili çekişmeler, kısır tartışmalarla ülkemizin bu değerleri ne yazıkki rant uğruna yok oluyor. Çanakkale’de bu turumu tamamlayıp bize emanet edilen bu değerleri kitap ve belgesel haline getirerek Türk halkı ile paylaşacağım, ne yazıkki birçok insan hala Ulu Önder’in bize emanet ettiği Cumhuriyet ve ülkemizin değerlerinin farkında değil” ifadelerini kullandı.

Yaklaşık 12 yıldır kano sporu yapan Sarpaşan 2016 yılındada yine benzer etkinlikte 650 millik Cumhuriyet Turu düzenlemişti.

 

 

 

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER AKTÜEL Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI