Bugun...



Çevre, doğa ve barışın anası Saynur Gelendost anıldı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaşayan ve verdiği çevre, doğa ve barış mücadeleleri ile bilinen Çevreci Ana Saynur Gelendost ölümünün 18. Yılında mezarı başında anıldı.

facebook-paylas
Güncelleme: 02-03-2021 15:48:51 Tarih: 02-03-2021 15:40

Çevre, doğa ve barışın anası Saynur Gelendost anıldı

 

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaşarken Ege ve Türkiye’de çevre üzerinde oluşan tahribatı ve termik santrallerin yapımı sırasında düzenlediği eylem etkinlik panel ve toplantılarla Bodrum ve Gökova’dan ülkenin gündemine taşıyarak, kamuoyunun dikkatlerini çevre sorunlarına çeken ve 2 mart 2004 tarihinde 73 yaşında iken yaşamını yitiren çevrecilerin anası Saynur Gelendost  bugün Gümbet  Mahallesi’ndeki Türbe Mezarlığı’nda  düzenlenen törenle ölümünün 18. Yılında anıldı.

 

 

ANISINA YAPILAN SINIRSIZLIK MEYDANI’NIN YOK EDİLMESİ BİZLERİ YARALADI

 

Törene Gelendost’un torunu Can Gelendost, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras (CHP),  Bodrum Kent Konseyi Başkanı Arif Yılmaz, Muğla Çevre Platformu Sözcüsü Rezzan Şebin, Gökova Sürekli Eylem Kurulu sözcüsü Reşat Uygun, Göndoğan Peynirçiçeği Gönüllüleri Derneği Başkanı Sema Höcek ile çevrecilerin katıldığı törende Gelendost’un mezarına çiçekler bırakıldı.

Reşat Uygun yaptığı konuşmada “Saynur abla sadece Bodrum’a değil tüm Türkiye, ve dünyaya Bodrum’dan çevre, doğa sevgisini aşılamış Ege Denizi’nde sanatçı kimliği ile barış için çok önemli adımlar atılmasını sağlamıştır. Hepimizin öncüsü önderi olmuştur. O’nun doğa, çevre, yaşam adına başta termik santraller olmak üzere verdiği mücadelenin savaşın önemini bugün daha iyi anlıyoruz ve o mücadeleyi sürdürmeye gayret gösteriyoruz. En büyük acımız ve üzüntümüz yaşamını yitirdikten sonra O’nun adına Gündoğan Mahallesi’nde yapılan Sınırsızlık Meydanı’nın kaldırılıp yok edilmiş olmasıdır. Bodrum’un herhangi bir köşesinde bir yerinde o meydanı yeniden yapılandırmalı bir heykelini dikilmesinin sağlamak hepimizin görevi olmalı” diye konuştu.

 

 

 

BİZE BIRAKTIĞI MÜCADELEYİ SÜRDÜRECEĞİZ

 

Bodrum Kent Konseyi Başkanı Arif Yılmaz ise “En büyük şansımız Saynur Gelendost gibi barı elçisi ve çevre ve doğa dostu gönüllüsü ile çalışma fırsatı bulmamız oldu. Çevre ve doğa adına verdiği inatçı mücadeleden asla yılmadı, bizde yılmadık. Verdiği mücadelenin önemini Bodrum’a yapılan rant saldırıları arttıkça daha çok anlıyoruz. Kent konseyi olarak Saynur abla rahat uyusun verdiği mücadeleyi sürdüreceğiz” dedi.

 

Belediye Başkanı Aras ise 1996-97 li yıllarda tanıdığı Saynur Gelendost’un sivil toplum örgütlerine örnek teşkil edecek bir mücadele verdiğini ve öncü bir kişiliğine sahip olduğunu belirterek “O sırada Gökova ile ilgili mücadelesi sürüyordu. Bir kentin tarihinin, kültürünün korunması konusundaki mücadelesinin aslında nasıl olması gerektiğini gösteren öncü kadınlardan biriydi. STK'ların duruşunun önemi, tabi yerel yönetimlerin de buradaki mücadelesi ve alacağı kararlar da çok önemli” diye konuştu.




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI